Management

Carriere
Capture the Flag

Alternatief kennisdelen: security-trainingen met Capture the Flag

Kinderspel blijkt bij uitstek geschikt voor trainingsdoeleinden.

9 december 2020

Persoonlijke ontwikkeling staat hoog op het prioriteitenlijstje van IT’ers, bleek eerder dit jaar uit de Salary Survey van AG Connect. Maar voor traditionele opleidingen en cursussen is niet altijd tijd. Bovendien zijn er ook andere manieren om nieuwe kennis op te doen. Bij Thales spelen ze bijvoorbeeld Capture the Flag om vaardigheden te oefenen en om onderling kennis te delen, vertelt Security Operations Center-manager Oscar van Os in de vierde aflevering van deze serie over alternatief kennisdelen.

Capture the Flag (CtF) staat vooral bekend als een spel dat kinderen buiten spelen. Twee of meer teams hebben ieder een eigen vlag op de thuisbasis om te verdedigen. Het doel is om de vlag van het andere team te stelen en terug te brengen naar de thuisbasis, voordat het andere team jouw vlag heeft gestolen.

Dit spelconcept heeft ook zijn weg naar de securitywereld gevonden, waar het ingezet wordt voor trainingen. Dat is een stuk leuker dan de traditionele cursussen, waarbij cursisten alleen maar zitten te luisteren, meent Van Os. Bovendien leren mensen extra veel als ze het in teams tegen elkaar opnemen. “Mensen willen er vaak goed in zijn, waardoor ze net een stapje extra doen. En zelfs al word je afgeleid, dan zit er vaak iemand in het team die zegt: ‘We hebben nog maar een uur! Kom op’. Je motiveert elkaar dus ook onderling.”

Leren van elkaar

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!