Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle pinautomaten van grote banken uit door softwarestoring - update

Alle circa 3800 geldautomaten en geldstortautomaten van de grote banken in Nederland zijn tijdelijk uitgezet. Geldmaat, de organisatie die de automaten voor de banken beheert, heeft dat gedaan naar aanleiding van een netwerkstoring van de softwareleverancier in Noorwegen.
pinautomaat
© Geldmaat
Geldmaat

De lopende storing is op social media al 'opgelaaid'; in berichten van mensen die klagen dat ze geen geld kunnen krijgen van pinautomaten. Geldmaat bevestigt dit in een eigen bericht: "Op dit moment zijn onze geldautomaten buiten gebruik. Geld opnemen en storten is helaas niet mogelijk."

Windows 7?

De beheerder van de Nederlandse pinautomaten laat daarbij weten dat het werkt aan een oplossing. Het is nu nog niet bekend hoe lang dit gaat duren. Alerte gebruikers hebben al opgemerkt dat de geldmachines nog op het oudere Windows 7 draait, waarvoor de ondersteuning allang is stopgezet door Microsoft. Voor betalende enterprise-klanten kan er echter nog wel support zijn.

Dagblad De Gelderlander weet te melden dat de storing zowel software betreft als ook het netwerk van Geldmaat. Het probleem raakt pinautomaten in heel Nederland, maar lijkt geen voortdurende storing te zijn. Een woordvoerder verklaart tegenover de krant dat sommige transacties wel goed zijn gegaan en andere niet. "Het is een vrij unieke storing."

Vanzelf teruggestort

Klagende mensen die al wel een geldopname bij een pinautomaat hebben geprobeerd, en niets 'uit de muur' hebben gekregen, worden door Geldmaat gerustgesteld. "Heeft u eerder geld opgenomen dat niet is uitgekeerd door de automaat, dan wordt dit vanzelf teruggestort. Onze excuses voor het ongemak."

Update:

De landelijke storing waardoor pinautomaten zijn uitgeschakeld door Geldmaat is weer voorbij. De geldautomaten van de grote Nederlandse banken doen het weer. De storing heeft van de middag tot begin van de avond geduurd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in