Innovatie & Strategie

Klantinteractie
Amazon Echo

Alexa verstoort Qualcomm-presentatie op CES

"Nee, dat is niet waar", onderbreekt stemassistent Alexa de CES-presentatie over Alexa-integratie.

Amazon Echo © Amazon
8 januari 2019

"Nee, dat is niet waar", onderbreekt stemassistent Alexa de CES-presentatie over Alexa-integratie.

Live ICT-demonstraties zijn en blijven risicovol. Chipmaker Qualcomm bewijst dat nu weer eens met zijn CES-presentatie over een samenwerking met Amazon, waarbij ook aangehaakt wordt op Amazons stemassistent Alexa. Middenin een uitleg over de features is Qualcomm-topman Nakul Dagul geïnterrumpeerd: "Nee, dat is niet waar".

Qualcomm grijpt elektronica- en ICT-beurs CES (Consumer Electronics Show) aan om een reeks nieuwe producten en initiatieven aan te kondigen. Daaronder ook een samenwerking met Amazon: voor de integratie van stemassistent Alexa in infotainment systemen met daarin Qualcomms Snapdragon-processors. De CES-presentatie waarin dit en diverse andere dingen zijn aangekondigd, bevatte ook een demonstratie van de combinatie Alexa en infotainment.

Multimedia met spraak

Een systeem met 30 inch scherm en twee extra schermen werd geshowd met daarop informatie en content vanaf Amazons videodienst Prime Video. De spraakherkenningsfunctionaliteit van Alexa kan dan bediening afhandelen en middels spraak ook reageren op wat de gebruiker zoal vraagt en doet. Laatstgenoemde omvat kennelijk ook ongevraagd advies, of een correctie. Tijdens de demo zei Alexa plots: "Nee, dat is niet waar", zoals diverse media melden.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.