Beheer

Netwerken

Akamai brengt heel internet in kaart

23 maart 2016
De toegang naar internet verloopt steeds vaker via zeer breedbandige verbindingen, zo blijkt uit onderzoek van Akamai. De bevindingen zijn vastgelegd in het State of the Internet Report.

Akamai Technologies, wereldwijd leider in Content Delivery Network-diensten, presenteert vandaag zijn State of the Internet Report over het vierde kwartaal van 2015. Het rapport geeft inzicht in wereldwijde, regionale en nationale cijfers over de snelheid van internetverbindingen, breedbandadoptie op zowel vaste als mobiele netwerken, IPv6-implementaties en of 4K al voet aan de grond krijgt. 

Groei in breedband

“Het rapport laat een duidelijke groei zien in de gemiddelde verbindingssnelheden en de algehele breedbandadoptie”, zegt Hans Nipshagen, Regional Manager Benelux van Akamai. Mensen zullen de komende tijd veel grote events, zoals de Spelen in Rio, via internet gaan bekijken. We zien dat er wereldwijd nog veel moet gebeuren op het gebied van kwaliteit van online videocontent.

Resultaten

De wereldwijde gemiddelde verbindingssnelheid nam toe met 8,6 procent (tot 5,6 Mbps) vergeleken met het derde kwartaal van 2015 en 23 procent jaar-op-jaar. Zuid-Korea staat met 26,7 Mbps bovenaan de lijst met de hoogste gemiddelde verbindingssnelheden. Nederland is uit de wereldwijde top 3 verdwenen en staat nu met 17,0 Mbps op de vijfde plek.

Pieksnelheden

In Europa voert Roemenië met 73,6 Mbps de lijst aan van landen met de hoogste gemiddelde pieksnelheden. Zeker vijftien Europese landen hadden te maken met gemiddelde piekverbindingssnelheden van minimaal 50 Mbps. Een kwartaal eerder waren dat er nog 13. Wie het hele rapport wil bekijken, kan dat hier downloaden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.