Development

Software-ontwikkeling
AI-robot vindt Wally in 5 seconden

AI-robot vindt Wally in 5 seconden

De robot gebruikt een Rasperry Pi en Google's ML Vision.

Screenshot van software 'Vind Wally'. © Redpepper
13 augustus 2018

De robot gebruikt een Rasperry Pi en Google's ML Vision.

Een Amerikaans creatief bureau heeft een robot gebouwd die moeiteloos de roodwitgestreepte Wally gevonden kan worden. Wally is wereldwijd bekend van de zoekboeken ‘Waar is Wally’, in het Engels Where is Waldo.

Aan een Rasperry Pi is een uArm Swift Pro robotarm gekoppeld met een vision camara kit. De camera maakt een foto van de pagina. En die koppelt dan weer naar OpenCV om de mogelijke gezichten van Wally in de foto te vinden. Die gezichten worden verzonden naar Google’s ML Vision, waar een algoritme is getraind om het gezicht van Wally te herkennen. Als de robot met een 95 procent zekerheid denkt dat er een match is, wijst hij Wally aan.

Sneller dan een vijfjarige

In een toelichting schrijft Redpepper, het bureau dat de robot ontwikkelde: “Hoewel dit alleen een prototype is, is de snelste tijd om Wally aan te wijzen nu 4,45 seconden. Dat is sneller dan dat een vijfjarige dat kan.”

Het algoritme had 62 losse hoofden van Wally en 45 hoofden met lijf van Wally nodig om getraind te worden, legt een van de medewerkers van Redpepper uit aan The Verge. Hij was verbaasd dat er zo weinig data is om het algoritme te trainen. Tijdens Google Next liet Google ook al voorbeelden zien van de kracht van ML Vision.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.