Agfa

Agfa introduceert 'pay per use' röntgensysteem

Ziekenhuizen rekenen af per gemaakte opname

31 oktober 2016

Ziekenhuizen rekenen af per gemaakte opname

Agfa heeft een nieuw radiodiagnostisch systeem ontwikkeld, dat betaald wordt naarmate een instelling er gebruik van maakt. Dit is vooral voor kleinere ziekenhuizen een goede manier om geavanceerde apparatuur in huis te kunnen halen.

Vaak wordt de aanschaf van nieuwe technologie uitgesteld. Dat is niet zo verwonderlijk, gelet op de relatief hoge kosten voor infrastructuur, apparatuur en dienstverlening. Ziekenhuizen blijvan daarom vaak werken met verouderde apparatuur, waarmee opnamen van mindere kwaliteit worden gemaakt.

Het ’pay per use’ model is door Agfa HealthCare voor het eerst toegepast in India. Een ziekenhuis kan daar volledig beschikken over een moderne gecomputeriseerde radiologie installatie, maar heeft voor de betaling van de digitale diagnostische faciliteiten niet meer nodig dan een internet verbinding en een credit card. De instelling kan per maand of per kwartaal het gebruik van de apparatuur betalen.

Beveiligd

Het encryptie platform van Agfa HealthCare is gebaseerd op de technologie voor beveiliging en licentiëring van software en digitale content van Wibu-Systems. Deze Duitse onderneming met een vestiging in Hengelo levert het CodeMeter systeem, waarmee de softwarecode van het besturingssysteem van de radiologie oplossingen van Agfa HealthCare is versleuteld. Voor het maken van een opname moet die software worden ontsleuteld en wordt de rekening opgehoogd.

Op deze manier kan het aantal opnamen eenvoudig worden bijgehouden en aan het eind van een periode wordt de rekening gepresenteerd aan het ziekenhuis. Activering wordt gestart met een dongle, die in de USB-poort van het röntgenapparaat wordt gestoken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.