Agentschap Telecom publiceert vergunningen frequentieveilingen

4 april 2012
Agentschap Telecom publiceert vandaag de vergunningen voor mobiel bellen en mobiel internet die eind oktober 2012 via internet geveild gaan worden. Het gaat hier om vergunningen in de 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz band.

De Multiband frequentieveiling is een belangrijke veiling, omdat meer dan de helft van de vergunningen voor mobiel bellen en mobiel internet worden verdeeld. Vanwege de lange looptijd van de vergunningen - de meeste hebben een looptijd van 17 jaar - komen deze verdeelmomenten weinig voor. De vergunningen inclusief de voorschriften en beperkingen die aan de vergunningen zijn verbonden worden vandaag gepubliceerd op de website van Agentschap Telecom.

Openbare elektronische communicatiediensten

De vergunningen geven gebruiksrechten op frequentieruimte voor het aanbieden van openbare elektronische communicatiediensten. De frequentieruimte is landelijk bruikbaar. De vergunninghouder krijgt zoveel mogelijk vrijheid in het exploiteren van de vergunning, wat betekent dat de vergunninghouder zoveel als mogelijk vrij is in het aanbieden van diensten en de technologie die hij daarvoor gebruikt. Hiermee kan de vergunninghouder inspelen op veranderende markt- en technologische ontwikkelingen, is hij flexibel en kan hij sneller inspelen op een groeiende behoefte aan datacapaciteit en veranderende behoeften van de consument.

Informatiebijeenkomst

Potentiële deelnemers kunnen vanaf 16 april 2012 een aanvraag indienen. De aanvraagtermijn sluit op 16 juli 2012 om 14.00 uur. Op 12 juni 2012 organiseert Agentschap Telecom een informatiebijeenkomst voor potentiële deelnemers aan de veiling. Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het veilingmodel en het biedproces. Bovendien organiseert Agentschap Telecom een proefveiling waarin potentiële deelnemers de veiling kunnen oefenen. De eerste vergunningen zullen ingaan vanaf januari 2013.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.