Overslaan en naar de inhoud gaan

Afronding SAP-project Californië mogelijk onhaalbaar

Onlangs beëindigde Californië na drie jaar het contract met SAP voor het MyCalPAYS project, dat een totale waarde heeft van 373 miljoen dollar. Het project wordt geplaagd door grote vertragingen en oplopende kosten. Een recent rapport van het Legislative Analyst’s Office, vergelijkbaar met Nederlandse Rekenkamers, spreekt openlijk twijfel uit of het zal lukken het megaproject ooit af te ronden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

MyCalPAYS werd in 2004 voorgesteld en moet de salarisadministratie van de bijna 300.000 Californische ambtenaren in een nieuw SAP-systeem onderbrengen. De eerste van vijf fasen is vorig jaar weliswaar live gegaan, maar bleek na oplevering een ‘significante hoeveelheid ernstige fouten te bevatten’, staat te lezen in het rapport. “Er was sprake van onjuiste salarisberekeningen en andere problemen”.

Stoppen of doorgaan?

Californië heeft inmiddels meer dan 260 miljoen dollar aan het project gespendeerd. De projectleiding onderzoekt wat nu de beste strategie is. Ook wordt er gekeken of er iets van wat SAP heeft geleverd in de afgelopen drie jaar bruikbaar is.

Californië staat volgens het rapport van de Rekenkamer voor de beslissing om te stoppen of door te gaan met het project. De sterk verouderde salarissystemen die nu in Californië worden gebruikt, zijn aan vervanging toe, maar kunnen volgens de Rekenkamer nog wel enkele jaren worden gebruikt. “Gezien de beschikbaarheid van deze nog steeds werkende systemen, stellen we voor dat de wetgever grondigheid prioriteit geeft boven tijdigheid in de evaluatie van de tekortkomingen van MyCalPAYS en het bestaan van alternatieven.”

Zo doorgaan moeilijk

Het zou een jaar kunnen duren voor een onafhankelijke partij het werk van SAP heeft beoordeeld om daarna een nieuwe koers uit te zetten. Op de huidige weg doorgaan is volgens de Rekenkamer wellicht onmogelijk: “Door recente ontwikkelingen kunnen we niet zeggen of het haalbaar is de verschillende salarissystemen in hun huidige structuur te integreren.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in