Overslaan en naar de inhoud gaan

Afname werkloze ICT'ers blijft doorzetten

Nederland telt opnieuw iets minder werkloze ICT'ers. In augustus liepen er 3.305 WW-uitkeringen voor ICT'ers, 41 minder dan een maand eerder en 1.135 minder dan in augustus 2021. Daarmee zet de dalende lijn die al halverwege 2020 begon verder door.
Developer
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

De instroom in de WW is voor de tweede maand op rij lager, zo blijkt uit cijfers van het UWV. Afgelopen maand werden slechts 269 nieuwe WW-uitkeringen aan ICT'ers toegewezen, 39 minder dan in juli dit jaar.

Opvallend is dat veel van die nieuwe WW-uitkeringen voor ICT'ers tussen de 27 en 50 jaar oud zijn. 177 uitkeringen waren voor ICT'ers uit deze groep, tegenover 61 nieuwe uitkeringen onder 50-plussers. De verdeling tussen mbo-geschoolde en hbo-geschoolde IT'ers is echter bijna gelijk: in elke groep werden 52 nieuwe WW-uitkeringen toegewezen. Van de grootste groep (79 uitkeringen) is niet bekend welk opleidingsniveau zij hebben.

Uitstroom neemt ook af

De uitstroom uit de IT neemt echter ook voor de derde maand op rij af. In augustus werden 388 WW-uitkeringen voor ICT'ers stopgezet, 54 minder dan in juli en 148 minder dan in augustus 2021. Waarom dat aantal blijft dalen, zegt het UWV niet.

De uitstroom is het grootst onder ICT'ers tussen de 27 en 50 jaar oud. Maar liefst 218 van de stopgezette WW-uitkeringen waren voor ICT'ers uit deze groep. 126 waren voor 50-plussers. 

Verder blijkt de uitstroom onder mbo'ers en hbo'ers nagenoeg gelijk: 94 stopgezette uitkeringen waren voor mbo'ers, 87 voor hbo'ers. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in