Loopbaan

Carriere
ABN-AMRO

ABN AMRO rekruteert met persoonlijke video's

Talent is moeilijk tot overstap te bewegen

© ABN-AMRO
27 juni 2017

Talent is moeilijk tot overstap te bewegen

ABN AMRO zet gepersonaliseerde video's in om mensen te werven voor  moeilijk in te vullen IT- en finance functies.

In een commentaar bij de actie stelt de bank zich te richten op mensen met minimaal drie jaar werkervaring. Om deze groep, die doorgaans een goede positie heeft, te bereiken wil ABM-AMRO zich onderscheiden in een sterk competitieve markt. In de video's laat de bank naar eigen zeggen in de keuken kijken om geïnteresseerden een beeld te geven voor welke uitdagingen de bank en haar medewerkers staan.

Persoonlijke benadering werkt

De bank kiest voor deze aanpak omdat gebleken is dat een persoonlijke benadering van mensen werkt. Door in te spelen op de belevingswereld en de persoonlijke voorkeuren, voelen mensen zich sneller aangesproken.

Bij deze manier van werven wordt gebruik gemaakt van de meest relevante (social media-) kanalen. Uit de praktijk blijkt dat het responspercentage 25 procent hoger ligt dan bij traditionele recruitmentberichten. 

ABN AMRO maakt bij deze actie gebruik van de Talent Sourcing. Een methode om talent in kaart te brengen, met hen in contact te komen, hen te interesseren en uiteindelijk te bewegen over te stappen. 

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.