Beheer

Security
ddos

ABN AMRO en ING getroffen door serie DDoS-aanvallen

Zware DDoS-aanvallen leggen online bankierdiensten ABN AMRO en ING plat. DNB: aanvallen aan de orde van de dag.

29 januari 2018

Zware DDoS-aanvallen leggen online bankierdiensten ABN AMRO en ING plat. DNB: aanvallen aan de orde van de dag.

Zowel ING als ABN AMRO worden dit weekeinde geplaagd door DDoS-aanvallen. ABN AMRO werd dit weekeinde al drie keer getroffen, de 'laatste' aanval was rond 23.00 uur voorbij. ING werd zondagavond ook getroffen.

Door zo'n aanval kunnen klanten moeilijk of niet gebruik maken van diensten zoals internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal. Bij een DDoS-aanval wordt een internetsite bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer zodat de server overbelast raakt en de website moeilijk of helemaal niet te bereiken is. Wie er achter de aanvallen zit is niet bekend.

Een woordvoerster van ABN Amro zei het uiterst vervelend te vinden voor klanten. Ook ING biedt excuses aan voor het ongemak. Er is geen sprake van een hack en dus geen sprake van inbreuk op de banksystemen of op klantgegevens, stellen de banken.

De klanten van ABN Amro konden gisteravond weer gebruik maken van de online diensten. ING-klanten konden vanaf vanmorgen vroeg weer online hun bankzaken regelen.

Detailhandel Nederland liet zondag weten naar aanleiding van dit soort storingen zich steeds meer zorgen te maken om de stabiliteit en betrouwbaarheid van het betalingsverkeer. Ook president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) sprak zich er over uit. In het tv-programma Buitenhof zei hij dat cyberaanvallen voor banken tegenwoordig aan de orde van de dag zijn. DNB is met banken in gesprek om te regelen dat die hun systemen na zo'n aanval snel weer in de lucht hebben.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.