Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkele DDoS-aanval kan wel 1,4 miljoen kosten

Een enkele DDoS-aanval een bedrijf meer dan €1,4 miljoen kosten, hoewel dat cijfer in grote mate afhangt van de snelheid waarmee de aanslag wordt gedetecteerd. Hoe eerder een aanval wordt ontdekt, des te groter is de kans dat hij de kop kan worden ingedrukt voordat er al te veel schade is aangericht. Lees hier het rapport.
© CC0 - Cleanpng.com/AG Connect
CC0 - Cleanpng.com/AG Connect

De grootste uitgaven voor middelgrote en grote ondernemingen (respectievelijk 20 procent en 19 procent) worden veroorzaakt door veranderingen in hun kredietwaardigheids- en verzekeringsratings. Voor kleine bedrijven betreft de grootste DDoS-gerelateerde uitgavenpost de aan werknemers uitbetaalde overuren (17 procent).

DDoS-aanvallen worden ook genoemd als een van de top vijf bedreigingen die bedrijven kunnen dwingen om nieuwe werknemers aan te nemen. Zo'n 37 procent van de organisaties die slachtoffer werden is van plan om de IT-staf flink uit te breiden. Alles bij elkaar brengt de gemiddelde kosten van een DDoS-aanval op ongeveer 95.000 euro voor kleinere bedrijven en op meer dan 1,4 miljoen euro voor enterprises.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in