Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal werkloze ICT'ers blijft opnieuw ongeveer gelijk

Het aantal werkloze IT'ers blijft ongeveer gelijk: in oktober liepen er 3.294 WW-uitkeringen voor IT'ers, slechts zo'n 38 minder dan een maand eerder. Wel is de instroom in de WW weer flink afgenomen.
Digitale vaardigheden
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Hoewel het aantal lopende uitkeringen weinig verschilt ten opzichte van september, is er dus wel weer sprake van een afname. In september nam het aantal lopende WW-uitkeringen voor het eerst sinds half 2020 juist weer iets toe. Toen waren er 27 lopende uitkeringen meer dan in augustus. Maar die stijgende lijn zet dus niet door. In plaats daarvan lijkt sprake van een stabilisatie.

De uitkeringen zijn vrijwel gelijk verdeeld tussen 50-plussers en jongere IT'ers. 1.444 uitkeringen zijn nu voor 50-plussers (1,3% minder dan in september) en 1.656 zijn voor IT'ers tussen de 27 en 50 jaar oud (-1,7%). 

Flink lagere instroom

Groot verschil met september is dat de instroom in de WW weer veel lager is. In totaal werden er 296 nieuwe WW-uitkeringen aan IT'ers toegewezen in oktober, tegenover 475 in september. Een verklaring voor dat verschil geeft het UWV niet, maar IT-arbeidsmarktexpert Jena de Wit van het UWV verklaarde in januari al dat de instroom altijd ietwat fluctueert. "Er wordt altijd wel ergens een contract niet verlengd en een bedrijf kan natuurlijk over de kop gaan.”

Het overgrote deel van de nieuwe WW-uitkeringen voor IT'ers, valt in oktober in de groep tussen de 27 en 50 jaar oud. 177 nieuwe uitkeringen werden aan IT'ers in deze leeftijdscategorie toegewezen, slechts 80 waren voor 50-plussers. 

Overigens is ook de uitstroom uit de WW weer iets lager. 413 WW-uitkeringen werden in oktober stopgezet, tegenover 473 in september. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in