Galaxy Note 7

Aandeel Samsung keldert door zorgen over Note 7

Fabrikant raadt gebruikers aan, de Note 7 NIET te gebruiken

12 september 2016

Fabrikant raadt gebruikers aan, de Note 7 NIET te gebruiken

De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung beleefde vandaag op de beurs in Seoul de slechtste dag in meer dan 4 jaar tijd. Beleggers dumpten het aandeel na waarschuwingen van luchtvaartbedrijven en toezichthouders in de Verenigde Staten en Europa, om de nieuwe Samsung Galaxy Note 7-telefoon voorlopig niet te gebruiken.

Zo meldde de Amerikaanse overheidsdienst voor de veiligheid van consumentenproducten CPSC het toestel uit te zetten vanwege het gevaar dat de batterij ontploft. Samsung is inmiddels bezig om een wereldwijde terugroepactie op poten te zetten en drong er bij bezitters van de telefoon opnieuw op aan om te stoppen met de smartphone en het toestel zo snel mogelijk in te leveren.

 

Van zo'n 36 Note 7-telefoons, waarmee Samsung de concurrentie aan wilde gaan met de nieuwe iPhone van Apple, is de batterij in brand gevlogen of zelfs ontploft. Samsung kelderde maandag op de beurs tijdens de handel tot 7,6 procent. Het aandeel sloot uiteindelijk 7 procent lager. Inclusief het koersverlies van vrijdag, toen Samsung bijna 4 procent aan waarde verloor, is er inmiddels 19 miljard dollar aan beurswaarde verdampt.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.