Development

Procesmanagement
Belastingdienst.

75 miljoen voor Belastingdienst gaat niet naar ICT

Jaarlijks wordt er volgens Wiebes al 500 miljoen geïnvesteerd in ICT van de Belastingdienst.

Een kantoor van de Belastingdienst in Amsterdam. © Wikimedia Commons Bic
20 september 2017

Jaarlijks wordt er volgens Wiebes al 500 miljoen geïnvesteerd in ICT van de Belastingdienst.

De 75 miljoen die het kabinet heeft gereserveerd voor de Belastingdienst in de begroting is niet uitsluitend bedoeld voor ICT. Dat laat een woordvoerder van de Belastingdienst desgevraagd aan AG Connect weten.

Het demissionaire kabinet maakt 75 miljoen vrij voor de Belastingdienst in 2017. Dit geld moet gebruikt worden als de door staatssecretaris Wiebes geplande reorganisatie van de fiscus gevaar loopt, schrijft De Telegraaf. De woordvoerder van de fiscus laat weten dat dit geld niet per se naar ICT gaat. 'Maar we sluiten het ook niet uit', zegt hij.

Jaarlijks wordt er volgens Wiebes al 500 miljoen geïnvesteerd in de ICT van de Belastingdienst, stelt hij in het Telegraafartikel. De 500 miljoen is volgens Wiebes voornamelijk voor onderhoud en niet voor nieuwe projecten.

Verouderde systemen

Volgens de woordvoerder wil de Belastingdienst in kleine stukjes herstructureren – niet alles wordt in een keer vernieuwd. Maar dat het ICT-systeem aan vernieuwing toe is, is duidelijk: staatssecretaris Wiebes vertelt aan De Telegraaf dat er gebruik wordt gemaakt van systemen in een programmeertaal die niet eens meer bestaat.

Deze zomer onthulde de Volkskrant al dat de Belastingdienst werkt met 600 ict-systemen werkt die moeten blijven draaien maar ook gekoppeld en vervangen moeten worden. De IT-systemen zijn zelfs zo verouderd dat ze de belastinginning in gevaar brengen.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.