Innovatie & Strategie

Netwerken
volle batterij

5G-toevoeging bespaart batterij

Toepassing van CDRX kan ruim 4 uur extra batterijduur opleveren.

© Apple
26 augustus 2019

Toepassing van CDRX kan ruim 4 uur extra batterijduur opleveren.

Zuid-Koreaans telecombedrijf implementeert CDRX (Connected Mode Discontinuous Reception) op zijn 5G-netwerk en geeft gebruikers van 5G-smartphones daarmee flink meer batterijduur. Een Galaxy Note 10 Plus 5G weet meer dan 4 uur extra gebruiksduur uit zijn accu te halen dankzij deze toevoeging. Dit blijkt uit tests van de telco zelf samen met de overheidsinstantie die IT-apparatuur certificeert.

KT Corporation (voorheen bekend als Korea Telecom) heeft CDRX toegepast op zijn 5G-netwerk en weet daarmee batterijbesparingen te realiseren voor eindgebruikers. Deze telecomtechnologie, die in 2017 door KT al is toegepast op zijn toenmalige LTE-netwerk, laat verbonden devices meer in slaapstand gaan wat betreft hun dataconnectie. Deze tussentijdse slaapstand wordt geactiveerd als er geen dataverkeer heen en weer gaat tussen netwerk en apparaat.

4 tot meer dan 10 uur

Uit tests van de Zuid-Koreaanse mobiele operator en overheidsorgaan Telecommunications Technology Association (TTA) blijkt dat de batterijbesparingen fors kunnen zijn. Zo wint de Galaxy Note 10 Plus 5G tot wel 4 uur en 21 minuten aan extra gebruiksduur op een enkele acculading. De TTA, die IT-apparaten test en certificeert, heeft ook de Galaxy Note 10 met en zonder CDRX getest.

Zónder de batterijbesparende techniek haalde de ene Galaxy Note 10 net geen 7 uur (6 uur en 57 minuten) aan operationele duur voor het kijken van gestreamde YouTube-video's. Mét CDRX kwam de Samsung-phablet voorbij de 10 uur uit. De behaalde kijktijd op een volle accu bedroeg 10 uur en 24 minuten tot wel 11 uur en 4 minuten, zo weet ZDnet te melden.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.