Overslaan en naar de inhoud gaan

5G-toevoeging bespaart batterij

Zuid-Koreaans telecombedrijf implementeert CDRX (Connected Mode Discontinuous Reception) op zijn 5G-netwerk en geeft gebruikers van 5G-smartphones daarmee flink meer batterijduur. Een Galaxy Note 10 Plus 5G weet meer dan 4 uur extra gebruiksduur uit zijn accu te halen dankzij deze toevoeging. Dit blijkt uit tests van de telco zelf samen met de overheidsinstantie die IT-apparatuur certificeert.
accu vol
© Apple
Apple

KT Corporation (voorheen bekend als Korea Telecom) heeft CDRX toegepast op zijn 5G-netwerk en weet daarmee batterijbesparingen te realiseren voor eindgebruikers. Deze telecomtechnologie, die in 2017 door KT al is toegepast op zijn toenmalige LTE-netwerk, laat verbonden devices meer in slaapstand gaan wat betreft hun dataconnectie. Deze tussentijdse slaapstand wordt geactiveerd als er geen dataverkeer heen en weer gaat tussen netwerk en apparaat.

4 tot meer dan 10 uur

Uit tests van de Zuid-Koreaanse mobiele operator en overheidsorgaan Telecommunications Technology Association (TTA) blijkt dat de batterijbesparingen fors kunnen zijn. Zo wint de Galaxy Note 10 Plus 5G tot wel 4 uur en 21 minuten aan extra gebruiksduur op een enkele acculading. De TTA, die IT-apparaten test en certificeert, heeft ook de Galaxy Note 10 met en zonder CDRX getest.

Zónder de batterijbesparende techniek haalde de ene Galaxy Note 10 net geen 7 uur (6 uur en 57 minuten) aan operationele duur voor het kijken van gestreamde YouTube-video's. Mét CDRX kwam de Samsung-phablet voorbij de 10 uur uit. De behaalde kijktijd op een volle accu bedroeg 10 uur en 24 minuten tot wel 11 uur en 4 minuten, zo weet ZDnet te melden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in