Loopbaan

Carriere
oudere IT'er

4 op de 10 ICT’ers in de WW zijn ouder dan 55

Nog altijd ruim 6.300 lopende WW-uitkeringen voor mensen met ICT-beroep.

© CC0 Pixabay,  Stevepb
29 augustus 2018

Nog altijd ruim 6.300 lopende WW-uitkeringen voor mensen met ICT-beroep.

Eind juli kregen er nog altijd meer dan 6.300 niet-werkende ICT-professionals in ons land een WW-uitkering via het UWV. En dat terwijl de vraag naar IT’ers ongekend hoog is.

Veruit de grootste groep van de ICT’ers met een WW-uitkering is ouder dan 55 jaar. Maar liefst 40 procent valt in de leeftijdscategorie 55 jaar of ouder. Van alle werkzame ICT’ers in ons land is slechts 14 procent 55-plus. “We zien dus een sterke vertegenwoordig van 55-plus in de WW”, reageert Hubert Heutink, communicatiemanager bij UWV.

ICT vs andere sectoren

Bovendien is het aandeel 55-plussers met een WW-uitkering in de ICT hoger dan in veel andere sectoren. Het totaal aandeel van WW-uitkeringen aan 55-plussers was in juli 37 procent, tegen dus 40 procent in de ICT.

Uit onderstaande tabel van UWV wordt duidelijk dat ook 45 tot 55 jarigen relatief vaak werkloos zijn in de ICT, terwijl starters en young professionals relatief weinig zonder baan komen te zitten.

Overzicht percentage WW-uitkeringen

In de maand juni werden er nog 6.458 WW-uitkeringen verstrekt aan ICT-professionals. Dat komt neer op een afname van 1,8 procent in een maand tijd. Op jaarbasis was er sprake van een daling van maar liefst 14 procent, want in juli vorig jaar ging het nog om 7.373 WW-uitkeringen voor ICT’ers. Maar liefst 3.444 ICT’ers met een WW-uitkering zijn ouder dan 50 jaar.

In de eerste 7 maanden van dit jaar werden er 3.841 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt aan ICT’ers. Vergeleken met de eerste 7 maanden van 2017 komt dit neer op een daling van ruim 15 procent. Van die ruim 3.800 nieuwe uitkeringen ging het om 1.131 uitkeringen voor 50-plussers.

Tot nu toe werden er in 2018 exact 1.826 WW-uitkeringen voor ICT’ers beëindigd omdat zij een andere baan vonden. Hiervan waren er maar 451 vijftig jaar of ouder. Verder werden 1.645 WW-uitkeringen voor ICT’ers beëindigd omdat de maximale duur was verstreken, waarvan 586 voor vijftigplussers.

Lees meer over
3
Reacties
Een ander medemens (ervaringsdeskundige) 30 augustus 2018 10:39

Een zeer positive reactie van Itisme, daar hou ik wel van.

Wat ik als werkzoekende ICT-er die ouder is dan 60 jaar mee te maken heb is dat ondanks diverse sollicitaties, vrachten koffie tijdens netwerkgesprekken, actief zijn als vrijwilliger, etc de bedrijven en de overheid zeer terughoudend zijn t.a.v. de oudere medemens die graag wil werken. Bij mijn zoektocht naar een zinvolle en betaalde baan kijk ik zeer breed naar allerlei functies zowel binnen als buiten de ICT.

Als de maatschappij daadwerkelijk wil dat ook de ouderen die willen mee doen, een zinvolle en betaalde baan gunnen dan dient dit van beide kanten te komen. Zowel de ouderen alsmede de bedrijven en de overheid vanuit een voorbeeldfunctie voorop, zullen elkaar de hand moeten reiken. Als beide partijen de hand uitsteken dan is er een mogelijkheid tot een handdruk, helaas zijn mijn ervaringen dat de bedrijven en de overheid voorop wel zeggen hun hand te willen uitstekend maar dit niet doen. Zelfs een vingertje lukt niet, om te wijzen juist wel weer.

Wat ik als "apart" ervaar is dat je als werkzoekende op vrijwillige basis een bijv een sportorganisatie mag aansturen, maar dat je als senior werkzoekende soortgelijke werkzaamheden in een betaalde functie niet meer zou kunnen doen.

De overheid geeft aan dat ook senior werkzoekende recht op werk hebben, maken wetten, regels en procedures voor bedrijven etc. Het lijkt mij zeer verstandig dat de overheid vanuit hun voorbeeldfunctie zich actief gaat richten op senior werkzoekenden die betaalde en zinvolle baan ambieren en MEEWILLEN DOEN en niet achter de geraniums willen zitten.

Ik ben niet iemand die verwacht dat de overheid alles oplost, je zult het zelf grotendeels moeten doen, echter, je kunt geen bokser de ring insturen met de opdracht te winnen als je zijn handen achter de rug hebt vastgebonden.

Gelukkig gaat het economisch steeds beter, biedt mogelijkheden en kansen. Ik blijf erin geloven dat het mij gaat lukken een zinvolle en betaalde baan te vinden tot ik op of na mijn pensioengerechtigde leeftijd mag stoppen met het werken.

itisme 29 augustus 2018 18:41

Oudere ww-ers kijk ook eens bij onderwijs, zorg en bepaalde (semi)overheden, daar speelt leeftijd vaak een veel mindere rol als in andere bedrijfstakken.

Ook zijn er vandaag de dag veel ICT-ondernemers die geen moeite hebben met leeftijd.
Zorg wel dat u een positieve, flexibele instelling hebt, u bent ten slotte uw eigen visitekaartje.
Zorg dat u voldoende kennis, kunde en ervaring heeft om de werkgever iets te kunnen bieden. U hoeft echt niet alles te weten, als u na wat trainingen waardevol kunt zijn voor 1 organisatie dan is men best bereid om in u te investeren.
Ga bijv. eens praten met deta-vast recruiters, zij zijn voor u vaak "goede kruiwagens".
Laat de gedachte van vaste baan en zekerheid los, de wereld is veranderd, klamp niet vast aan dergelijke hoop.
Geloof en vertrouw vooral in je zelf en pep je zelf op met de gedachte dat je al die jaren toch werk hebt gehad, omdat je waarschijnlijk toch iets hebt toegevoegd. Toch?
Maar ja, die tanker moet nu wel veranderen in een speedboot die weer wendbaar is. Gebruik uw persoonlijkheid en ervaring om te kunnen varen tussen al die andere speedboten, soms betekent dat andere koers, slimmere route etc.
Laat oude gedachtes ECHT los en kijk naar nieuwe kansen, die zijn er voor iedereen, hoe klein soms ook, grijp ze aan als het goed voelt.
Er zijn mensen miljonair/gelukkiger geworden door hun leefpatroon aan te passen en centen te gaan oprapen om lekker te kunnen leven.
Op deze wijze krijg je ook meer respect voor wat het leven biedt.
Werken is slechts een periode van ons leven.
En ja, geld maakt niet gelukkig, maar geen geld maakt zeker wel ongelukkig, durf ik te stellen, dus zolang je geen miljonair bent, zul je toch nog wat moeten doen voor de kost.
De verandering zit in je zelf en het doel bepaal je ook zelf.
De kansen naar het doel moet je aan werken, de kans dat ze komen aanwaaien is uiterst klein.
Soms is de reis lang en moet je mogelijk het doel bijstellen, maar eenmaal aangekomen bij je doel is de euforie groot. Wil je nog naar de eredivisie op jouw leeftijd of wil jij je kennis, kunde en ervaring inzetten in hoofd of middenklasse, dat moet je zelf bepalen, maar eredivisie is veel moeilijker te bereiken en te behouden, besef dat goed, je bent namelijk geen 40 meer.

Geloof dus vooral in je zelf en kijk goed naar wat je nog echt nodig hebt voor die laatste x werkjaren tot je pensioen, zowel prive als zakelijk en probeer je dan te focussen op max. 5 dingen.
Besef dat niet het vele goed is, maar het goede veel is!

Suc6
Een medemens

Jan 29 augustus 2018 12:59

Maar hoe komt dat? Wat voor ICT er is werkzoekend? En welke voor ICT er wordt gezocht? Heb je gegevens om daar antwoord op te geven?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.