Overslaan en naar de inhoud gaan

33% minder WW-uitkeringen voor ICT'ers in 2021

Het aantal WW-uitkeringen voor ICT'ers is in 2021 flink afgenomen. In december 2021 liepen er 3.951 WW-uitkeringen voor deze beroepsklasse, 33,1% minder dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.
Programmeren
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Ook ten opzichte van een maand eerder is er sprake van een afname in het aantal WW-uitkeringen. In november liepen er namelijk nog 85 uitkeringen meer voor ICT'ers, zo blijkt uit een overzicht van het UWV.

De meeste WW-uitkeringen zijn nog altijd voor ICT'ers tussen de 27 en 50 jaar. In deze leeftijdsklasse lopen nu 1.915 uitkeringen. Onder 50-plussers zijn dat er 1.837.

In de gehele beroepsbevolking nam de werkloosheid in december juist weer iets toe, meldt het CBS. In totaal zijn nu 369.000 mensen werkloos, wat neerkomt op 3,8% van de beroepsbevolking. In november was dat nog 3,7% van de gehele beroepsbevolking.

Instroom schommelt en stijgt

Opvallend is wel dat de instroom in de WW blijft schommelen. In januari 2021 werden er nog 703 nieuwe WW-uitkeringen uitgeschreven aan ICT'ers, maar een maand later waren dat er nog maar 523. En ook in andere maanden zien we dat de instroom soms stijgt en soms daalt. In december 2021 is bijvoorbeeld weer sprake van een stijging: er werden 392 nieuwe uitkeringen uitgeschreven, 118 meer dan in november. In heel 2021 werden 4.845 nieuwe WW-uitkeringen toegekend aan ICT'ers.

Ook de uitstroom uit de WW was in 2021 erg wisselend. De hoogste uitstroom was in januari vorig jaar, toen 825 WW-uitkeringen voor ICT'ers werden stopgezet. In december 2021 ging het om 535 WW-uitkeringen. Overigens kunnen uitkeringen om diverse redenen stopgezet worden, bijvoorbeeld vanwege werkhervatting of omdat de maximale duur bereikt is. In heel 2021 werden 7.794 WW-uitkeringen voor ICT'ers stopgezet. 

DOE MEE AAN HET OPLEIDINGENONDERZOEK!

Bijblijven is als IT’er enorm belangrijk. AG Connect vraagt zich af hoe IT'ers daar in 2021 mee omgingen. Heb je opleidingen kunnen volgen? En wat zijn de plannen voor 2022?

Doe mee aan ons opleidingenonderzoek en vertel het ons! Deelnemers maken bovendien kans op een Baseus 11-in-1 Smart Hub Station USB-C t.w.v. 89 euro. Invullen kost 10 minuten van je tijd en is volledig anoniem.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in