Management

Juridische zaken

2,1 miljoen verwijderverzoeken per dag voor Google

24 november 2015
Google wordt overstelpt met verzoeken om links naar pagina’s met illegale content uit zijn zoekresultaten te verwijderen. Het zijn er inmiddels 2,1 miljoen per dag.

Dat blijkt uit het Transparency Report van Google.  Het aantal verzoeken is vergeleken met vorig jaar verdubbeld. In 2011 ging het bovendien nog maar een paar honderd per dag.


Afgelopen maand kreeg Google van ruim 5600 verschillende eigenaren van auteursrechten verzoeken om zeker 65 miljoen links te verwijderen uit zijn zoekresultaten. De meeste daarvan verwezen naar gestolen, illegaal gekopieerde content. Google is verplicht op die verzoeken in te gaan.

Hoewel Google in veel gevallen de links snel verwijdert, vertrouwt een deel van de auteursrechtenorganisaties het bedrijf niet geheel. Zo meent een deel dat Google gebruikers naar ongeautoriseerde sites stuurt. Google reageerde daar op door vorig jaar zijn zoekalgoritme te wijzigen. Daardoor komen sites waar veel waarschuwingen voor gedaan worden wegens inbreuk op copyrights lager in de zoekresultaten te staan. Daarmee verdwenen inderdaad veel torrensites uit zicht maar veel streaming sites staan nog wel flink bovenaan in de zoekresultaten.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.