Development

Software-ontwikkeling

2015: het jaar van de experimental enterprise

30 december 2014
Wat hebben big data, agile en cloud met elkaar gemeen? Het zijn essentiële bouwstenen van wat Forbes “The experimental enterprise” noemt. 2015 wordt het jaar waarin containertechnologie als Docker ook daadwerkelijk de belofte van de experimental enterprise mogelijk gaat maken.

Dit zegt Olaf Molenveld, directeur van start-up Magnetic.io. Experimental enterprises zijn organisaties die software omarmen en daarmee snel en data-gedreven kunnen experimenteren en innoveren. Zo kunnen ze, net als de succesvolle Silicon Valley-voorbeelden Netflix, Twitter en AirBnB, hun (online) business continu en razendsnel testen en verbeteren.

Molenveld: "Marc Andreessen geeft in zijn veel geciteerde betoog 'How software is eating the world' al aan dat als bedrijven in de toekomst nog mee willen spelen in de wereld van online en omni-channel players, ze moeten accepteren dat software, en alle mogelijkheden daarvan, een essentieel onderdeel van hun bedrijfsvoering vormt."

Containertechnologie

Er zijn een paar belangrijke voorwaarden voor een succesvolle experimental enterprise: online experimenten moeten kosteneffectief zijn, ze moeten snel kunnen worden opgezet en uitgevoerd, en ze mogen bestaande belangrijke processen niet negatief beïnvloeden.

Bedrijven worstelen vaak om aan deze voorwaarden te voldoen. Om hen te helpen, komt containertechnologie - vooral bekend van Docker - steeds meer in beeld. Docker, een bedrijf van nog maar vijftien maanden oud, heeft inmiddels 55 miljoen dollar aan kapitaal binnengehaald.

In het toegankelijk maken van containertechnologie voor het bedrijfsleven, komen er steeds meer oplossingen op de markt die de software gebruiksvriendelijk verpakken. Hierdoor wordt de technologie direct toepasbaar voor enterprises. De startup Magnetic.io is een voorbeeld van zo’n aanbieder.
Molenveld: "Door bewezen technologieën uit Silicon Valley, zoals Docker gebruiksvriendelijk te verpakken, worden enterprises weer lean & agile innovators. Het wordt nu voor veel meer bedrijven mogelijk om een experimental enterprise te worden. 2015 wordt het jaar van de software-gedreven bedrijven."

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.