200.000 dollar van Microsoft voor beste beveiligingsidee

4 augustus 2011
Microsoft is ook buiten de deur op zoek naar nieuwe ideeën om de beveiliging van computersystemen te versterken. Het looft daarom een prijs van 200.000 dollar uit voor het beste idee voor nieuwe beveiligingstechnologie.

Uit de toelichting op de BlueHat Prize gedoopte wedstrijd, blijkt dat Microsoft specifiek op zoek is naar technieken die in runtime misbruik van kwetsbaarheden in het geheugen tegen kunnen gaan. Deelname staat vrij aan inwoners van landen waarvoor de VS geen exportverboden heeft ingesteld. De leeftijdsgrens ligt op 14 jaar. En medewerkers van Microsoft en hun familieleden zijn uitgesloten.

Wie wil meedingen, kan tot 1 minuut voor het aanbreken van 2 april 2012 (Pacific Time, 2 april 2012 8.59 uur in Nederland) inzenden. De inzending moet vergezeld gaan van een prototype dat de oplossing demonstreert. Inzenders verlenen Microsoft automatisch een niet-exclusieve, eeuwigdurende licentie op het specifieke stukje intellectueel eigendom dat ze insturen.

Drie prijzen uitgeloofd
De winnaar wordt op de Black Hat-conferentie van 2012 bekendgemaakt. Hij of zij krijgt 200.000 dollar. Dat is voor zover bekend de hoogste die ooit is uitgeloofd voor zo’n type wedstrijd in de beveiligingsindustrie. Het is in ieder geval wel de hoogste prijs die Microsoft op dit terrein heeft uitgeloofd. Er zijn ook prijzen voor nummer 2 en 3, respectievelijk 50.000 dollar en een jaarlidmaatschap op Microsofts Developper Network ter waarde van 10.000 dollar. De prijswinnaars krijgen bovendien een reis naar en bezoek aan de Black Hat-conferentie van 2012 aangeboden.

Meer informatie is te vinden op de BlueHat Prize-sectie op Microsoft website.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.