Overslaan en naar de inhoud gaan

1 op 3 IT-beslissers hoopt op Europees alternatief voor Amerikaanse techreuzen

Zo'n 62% van de IT-beslissers vreest voor de groeiende macht van techreuzen. Dit blijkt uit onderzoek van datacenter BIT, waarbij zo'n duizend IT-beslissers ondervraagd zijn over beheer, opslag en beveiliging van data. Een nipte minderheid van 42% heeft geen vertrouwen in techreuzen en een ruime meerderheid van 65% denkt dat deze partijen vanwege hun macht weg kunnen komen met fouten en storingen.
Vlag Europa
© Europa
Europa

Er is aanzienlijk meer vertrouwen in Europese cloudplatformen onder IT-beslissers. Met name op gebied van data-richtlijnen. Ruim drie op de vijf IT-beslissers heeft er vertrouwen in dat, wanneer er een Europees cloudplatform wordt opgericht, data veilig en volgens Europese richtlijnen wordt verwerkt. Twee op de vijf vindt een Europees cloudplatform bovendien betrouwbaarder dan een cloudplatform van een aanbieder buiten Europa.

IT-beslissers lijken welwillend tegenover Europese alternatieven te staan. Meer dan een derde van de respondenten overweegt serieus om een overstap te maken naar een Europees cloudplatform wanneer dit voorhanden is. De interesse in het onderwerp neemt toe: bijna een kwart volgt op dit moment de ontwikkelingen omtrent een Europees cloudplatform vanuit interesse voor de eigen organisatie.

Ongerustheid over techreuzen

Alex Bik van BIT stelt dat het onderzoek laat zien dat de meerderheid van de IT-beslissers ongerust is over de groeiende macht van techreuzen. "Daarnaast denken ze dat deze grote spelers gemakkelijk wegkomen met fouten als storingen omdat ze zo machtig zijn. Toch blijven ze diensten afnemen van deze aanbieders. Onbegrijpelijk, want waarom zou je zakendoen met een speler die je niet vertrouwt en waarvan je weet dat je als klant onbelangrijk bent? Er zijn legio betrouwbare alternatieven van aanbieders binnen Europa. Bedrijven die dag en nacht voor hun klanten klaar staan, volledig en uitsluitend aan Europese wetgeving voldoen en wél zorgvuldig omgaan met data van hun klanten.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in