Overslaan en naar de inhoud gaan

Waar blijft de data van jouw video-overleg?

Vandaag de dag baseren organisaties hun keuze voor video conferencing-oplossingen in de eerste plaats op kwaliteit en gebruiksgemak. Maar het aspect security wint aan aandacht. Met name grote overheidsinstanties, financiële instanties of gezondheidsinstellingen, die dagelijks grote hoeveelheden bedrijfsgevoelige data of persoonsgegevens verwerken, zien security als een prioriteit en zijn kritisch als het gaat om data-opslag. Welke veiligheidseisen kunnen organisaties stellen?
Data-security zou een veel grotere rol moeten spelen bij de keuze voor een video conferencing-oplossing.

En hoe gaat Pexip hier als leverancier van video conferencing-oplossingen mee om?

Transparantie over dataverwerking en -opslag
Organisaties die veiligheid als prioriteit beschouwen kiezen steeds vaker weer voor het in eigen beheer houden van software-oplossingen. Het contact met het internet wordt op die manier zo veel als mogelijk gemeden. Maar kan een hoge mate van veiligheid alleen worden gevonden als oplossingen on-premises draaien? Nee, dat niet. Organisaties kunnen ook op een veilige manier clouddiensten afnemen. Belangrijk is dan wel dat een leverancier transparant is over welke data hij wil verwerken, waar die data wordt opgeslagen en wat er vervolgens mee gebeurt. Daarnaast is het van belang dat een systeem interoperabel is met andere systemen.

Veel mensen zijn zich er helemaal niet van bewust waar hun persoonsgegevens terecht komen. Max Schrems, die Facebook aanklaagde, was een uitzondering. Hij vond dat zijn persoonsgegevens niet naar de VS mochten worden gestuurd, omdat daar onvoldoende bescherming is tegen de toegang door de overheid tot deze gegevens. Als gevolg van deze Schrems-case werd het Privacy Shield - door organisaties gebruikt om te voldoen aan de AVG in de Verenigde Staten - ongeldig verklaard. Hierdoor mogen organisaties op grond van dit shield geen persoonsgegevens meer delen met de VS. Organisaties moeten zich bewuster worden van de data die derde partijen opvragen en waar ze deze verwerken. Om een hoge mate van bescherming te kunnen garanderen, is het verstandig om erop aan te sturen dat deze data binnen de Europese grenzen blijft.

Pexip biedt een hoge mate van veiligheid
Voor organisaties die zelf volledig in controle willen blijven over waar hun data belandt, biedt Pexip als een van de weinige leveranciers de mogelijkheid om een video-platform volledig in eigen beheer te bouwen. Maar ook als de oplossing van Pexip als clouddienst wordt afgenomen, wordt een hoge mate van bescherming geboden. Iedere videocall die via het Pexip-platform tot stand komt, is AES-encrypted. Dit maakt het voor cybercriminelen een stuk lastiger om gegevens te achterhalen. Pexip is ook ISO 27001-gecertificeerd, waarmee het voldoet aan de hoogste norm voor informatiebeveiliging. Dit stelt het ook als verplichting aan Pexip-partners zoals Kinly, die onder de naam Pexip by Kinly onder andere support- en monitoring- diensten voor vergaderingen en vergaderruimtes toevoegt aan de Pexip-oplossingen.

Met alleen de naam van de eindgebruiker en zijn of haar e-mailadres blijven de persoonsgegevens die Pexip opvraagt en verwerkt beperkt tot alleen de minimale data die Pexip nodig heeft om de clouddienst te laten functioneren en te onderhouden. Denk aan troubleshooting of het bieden van support. Met betrekking tot de opslag van deze persoonsgegevens biedt Pexip organisaties de garantie dat de data die het verwerkt wordt opgeslagen in een datacenter in Europa. Daarmee zijn organisaties er altijd van verzekerd dat er aan de AVG wordt voldaan. Veel organisaties maken in vergaderruimten gebruik van geavanceerde video conferencing-systemen van bijvoorbeeld Cisco of Poly. Daarnaast hebben ook video conferencing-oplossingen van Microsoft Teams en Google Meet aan populariteit gewonnen om buiten het kantoor te kunnen samenwerken. Dankzij de interoperabiliteit die het Pexip-platform biedt met al deze oplossingen, maakt het videobellen door alle communicatie via één platform te laten verlopen zowel een stuk eenvoudiger als veiliger.

Hoe veilig zijn de video conferencing-oplossingen waar jouw organisatie gebruik van maakt?
Verdiep je hier verder.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in