Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe interoperabel is jouw videoconferencing-oplossing?

Samenwerken via video-conferencing is een vast onderdeel van onze werkroutine geworden. Maar waar de ene organisatie werkt met Microsoft Teams, werkt een ander met Google Meet. De diversiteit aan oplossingen zorgt ervoor dat medewerkers, partners of klanten vaak meerdere malen per dag moeten switchen tussen diverse oplossingen met een nét iets andere gebruikerservaring. Wat de efficiëntie en productiviteit van meetings niet ten goede komt.
Hoe je verschillende videoconferencing-oplossingen met elkaar kunt laten communiceren via één platform

In tijden van hybride werken, willen organisaties óók gebruik kunnen blijven maken van de geavanceerde high-level (legacy)-video conferencing systemen waarmee ze hun vergaderruimten al hebben ingericht. Hoe kunnen organisaties ervoor zorgen dat al deze oplossingen naadloos met elkaar kunnen communiceren?

Interoperabiliteit voor optimale samenwerking
Deze geavanceerdere video conferencing-oplossingen in de vergaderruimte van bijvoorbeeld Cisco Webex of Polycom spreken een andere taal dan de oplossingen van Microsoft of Google. Ze zijn gebaseerd op traditionele SIP- en H. 323- standaarden. Dit betekent dat om deze video-endpoints te laten deelnemen aan bijvoorbeeld een Microsoft Teams of Google Meet-meeting ze eerst moeten worden gerouteerd naar de Microsoft Azure of Google Cloud-omgeving. Alleen dan kun je de video-ervaring van mensen in de vergaderruimte verrijken met de kwaliteit die de oplossingen bieden waarmee je je vergaderruimten hebt ingericht.

Maar partijen als Microsoft en Google hebben dit eigenlijk liever niet en stimuleren dat organisaties de overstap maken naar hún platformen en tools zoals Microsoft Rooms of Google Meeting Room solutions. Vanuit hun perspectief is dat begrijpelijk. Want hoe meer organisaties van hun oplossingen gebruikmaken, hoe meer CPU-capaciteit van hun datacenters wordt benut. Hun verdienmodel is daarop ingericht, maar controle over de eigen data gaat hiermee deels verloren.

Maar voor de meeste organisaties is dit niet efficiënt. Die willen hun geavanceerde video conferencing-oplossingen blijven gebruiken en de workflows waaraan hun medewerkers gewend zijn in stand houden. Een optimale gebruikerservaring moet altijd leidend zijn. En dus weegt het A/V-argument om te kiezen voor de kwaliteit die systemen als Cisco en Poly bieden zwaarder dan het IT-argument om te kiezen voor standaardisatie en dus voor alle technologie van één vendor. Bovendien zullen organisaties ook in de toekomst altijd andere keuzes blijven maken als het gaat om video conferencing-technologie. Daarom is interoperabiliteit tussen al deze oplossingen een kernvoorwaarde om organisaties effectief met elkaar te laten samenwerken.

Pexip brengt verschillende video-werelden bij elkaar
Pexip Infinity, het video meeting platform van Pexip, stelt organisaties dankzij interoperabiliteit-oplossingen in staat om vanuit één platform met andere video-conferencing-oplossingen te kunnen communiceren. In de praktijk betekent dit dat een eindgebruiker in de vergaderruimte eenvoudig met één druk op de knop een Teams- of Google Meet-vergadering kan starten met het aanwezige videoconferencing-systeem van bijvoorbeeld Cisco of Poly. De eindgebruiker in de vergaderruimte hoeft zo niet meer te switchen tussen verschillende applicaties. En profiteert van een high-quality ervaring van de geavanceerde oplossingen in de vergaderruimte én de veiligheid die het Pexip-platform biedt. Dankzij deze interoperabiliteit zijn organisaties ook niet verplicht om van de technologie van één vendor gebruik te maken, waardoor een vendor-lock-in wordt voorkomen. Niet alleen voor medewerkers, maar ook voor partners en klanten biedt dit keuzevrijheid: de gesprekspartner die zich buiten de vergaderruimte bevindt, kan altijd inbellen met zijn eigen vertrouwde oplossing. Kortom, interoperabiliteit zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen keuze kan maken en niet gedwongen wordt om zich aan te passen aan de video conferencing-voorkeuren van een ander.

Pexip by Kinly
Als partner van Pexip helpt Kinly organisaties bij de implementatie van Pexip-oplossingen, waarbij het onder de naam Pexip by Kinly onder andere support- en monitoringdiensten voor vergaderingen en vergaderruimtes toevoegt aan de Pexip-oplossingen. Op die manier zijn organisaties ervan verzekerd dat de aanwezige technologie altijd in hoge mate beschikbaar is en eindgebruikers er ook op een effectieve manier gebruik van kunnen maken.

Zijn jouw video conferencing-oplossingen op kantoor interoperabel met de oplossingen van Microsoft Teams en Google? Verdiep je hier verder.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in