Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke belangrijke trends komen we tegen in de huidige AI-industrie?

Welke belangrijke trends komen we tegen in de huidige AI-industrie?

Een kwart van Nederlandse bedrijven ziet gebrek aan talent als grootste obstakel van AI-implementatie.

Hoewel Nederlandse bedrijven actief bezig zijn met het implementeren van kunstmatige intelligentie (AI) in hun bedrijfsvoering, of dit op korte termijn gaan doen, ondervinden ze aanzienlijke problemen bij het vinden van het juiste talent, en de integratie en implementatie van AI in de huidige IT-infrastructuur.


Dit blijkt onder andere uit het ‘AI Infrastructure in the Netherlands’ onderzoek van Digital Realty, Gcore en AI.nl waar er gekeken werd naar de bekendheid en het gebruik van AI bij Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren. Ook werd er gekeken naar de implementatie, uitdagingen en toekomstige toepassing van AI.

Volgens de onderzoeksresultaten is een derde van de Nederlandse bedrijven bekend met AI en de toepassing ervan in hun sector. Daarnaast heeft bijna de helft van de software/IT-bedrijven (46%) en financiële instellingen (48%) AI al geïmplementeerd in hun bedrijfsvoering. De meest bekende AI-technologieën onder Nederlandse bedrijven zijn robotica (50%), gevolgd door spraakherkenning (49%) en machine learning (43%).

Dit ebook presenteert de resultaten van een onderzoek dat in mei 2023 in Nederland is uitgevoerd door Gcore, Digital Realty en AI.nl.


Het onderzoek belicht de huidige en toekomstige situatie van de Nederlandse kunstmatige intelligentie (AI)-industrie, evenals de belangrijkste trends en uitdagingen in de AI-markt. De bevindingen zijn gebaseerd op interviews met 300 senior IT-professionals en besluitvormers uit verschillende bedrijfssectoren.


Inloggen

Om een whitepaper te downloaden dien je ingelogd te zijn, dit kan middels bovenstaande button. Nog geen account? Klik hier om er een aan te maken