Overslaan en naar de inhoud gaan

Whitepapers

Verbeter DevOps met hybride cloud

Verbeter DevOps met hybride cloud

Verbeter DevOps met hybride cloud

Een uitdagend marktlandschap, gekenmerkt door hevige concurrentie, meer regelgeving en een steeds geavanceerdere klant, betekent dat softwarele- veranciers snel en vaker innovatieve en krachtige toepassingen moeten ontwikkelen en uitrollen voor hun klanten.

Een DevOps-methodologie biedt een overtuigende aanpak om softwarele- veranciers hierbij te helpen. De aanpak is gericht op het versnellen van de creatie, levering en implementatie van bedrijfskritische toepassingen en biedt softwareleveranciers een efficiënte en effectieve methode voor het creëren en beheren van de ontwikkeling van nieuwe en legacy-toepassingen.

Een dergelijke aanpak kan echter zeer belastend zijn voor de IT-infrastruc- tuur en -processen. DevOps-programma’s vormen een forse belasting voor gedeelde ontwikkel- en testomgevingen, en de implementaties vinden vaak plaats op infrastructuur die al intensief worden gebruikt door verschillende teams en afdelingen.

Een hybride cloud model helpt een DevOps-aanpak mogelijk te maken door ontwikkelaars in staat te stellen een consistent onderliggend platform te gebruiken dat zowel de ontwikkelaars als de operationele IT-activiteiten ten goede komt, met daarbij de mogelijkheid om te controleren welke workloads op locatie worden uitgevoerd en welke in de cloud worden uitgevoerd – af- hankelijk van de doelstellingen van de organisatie en de compliance-eisen.