Whitepapers

Top Strategische Technologietrends voor 2022

Top Strategische Technologietrends voor 2022

Top Strategische Technologietrends voor 2022

Veel bedrijven streven om de door de pandemie misgelopen inkomsten terug te verdienen of het momentum van de afgelopen 18 maanden nog verder uit te breiden. Het tempo van IT-innovaties lijkt blijvend te versnellen, terwijl CEO's zoeken naar directere digitale routes om collega's en klanten te bereiken. IT-leiders moeten "force multipliers" vinden om de gevraagde groei te genereren, de juiste technologie inzetten om de digitalisering te schalen, en strategische IT-funderingen creëren voor rendabele bedrijfsvoering. Het "Gartner Strategic Technology Trends" rapport bespreekt de belangrijkste trends in technologie (en aansluitende aanbevelingen) die jouw organisatie effectief in 2022 helpen met schalen, innoveren en groeien.


"Tegen 2025 zullen cloud-native platformen de basis vormen voor meer dan 95% van nieuwe digitale initiatieven - tegenover minder dan 40% in 2021".


Gartner heeft drie actiepunten gedefinieerd om de IT-ambities en -behoeften voor 2022 te vervullen:

  1. "Accelerating Growth; vind en combineer de IT-innovaties die business en marktaandeel kunnen veroveren, zoals generatieve AI en distributed enterprise
  2. Sculpting Change; lanceer creatieve nieuwe technologieoplossingen om de digitalisering van je organisatie te schalen, zoals hyperautomatisering en computable applicaties
  3. Engineering Trust; creëer solide pijlers die uw organisatie in staat stellen kostenefficiënt te schalen, zoals cybersecurity mesh en cloud-native platforms"


Deze whitepaper wordt je aangeboden door Sentia, jouw partner in de cloud