Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar een krachtige oplossing voor de actuele uitdagingen op het gebied van OT-netwerkbeveiliging?

Op zoek naar een krachtige oplossing voor de actuele uitdagingen op het gebied van OT-netwerkbeveiliging?

Bedrijven met industriële processen hebben net als andere bedrijven voortdurend te maken met nieuwe cyberbedreigingen, die gericht zijn op bedrijfskritische netwerken. Waren deze netwerken binnen industriële bedrijven voorheen gesloten en relatief ontoegankelijk, ze zijn nu steeds vaker verbonden met het internet en hebben koppelingen naar andere delen van een bedrijf.

Een belangrijke uitdaging voor deze bedrijven is de controle over apparaten in een netwerk en hun communicatie. Ook spelen een gebrek aan netwerktransparantie, het aspect van interoperabiliteit tussen (oudere) OT-apparaten en IT-systemen, en compliance met IT-beveiligingsstandaarden en vereisten een rol. Dat alles zorgt voor meer complexiteit op het gebied van security.

Als gevolg hiervan zijn Network Access Control-benaderingen (NAC) nu een cruciaal onderdeel van elk netwerkbeveiligingsconcept. Een krachtige en geavanceerde manier om een dergelijk concept te implementeren, is de inzet van de Belden-oplossingen macmon NAC en Hirschmann industriële Ethernet-switches.

macmon NAC verzorgt de configuratie en het beheer van de netwerktoegang. De Hirschmann-routers, -switches en -access points kenmerken zich daarnaast door hun kwaliteit. Ze zijn bij uitstek geschikt voor nauwe integratie in macmon NAC. De combinatie van beide oplossingen maakt een effectieve netwerktoegangscontrole tot in de productieomgeving mogelijk.

Verschillende kenmerken onderscheiden deze oplossing van andere en de voordelen voor klanten in de industrie zijn aanzienlijk. Dat zijn onder meer:

* zichtbaarheid, waarbij apparaten worden geïdentificeerd door naadloze samenwerking met de netwerkinfrastructuur voor toewijzing naar endpoint-groepen;

* geen afhankelijkheid van speciale technologieën met IEEE 802.1X (de meest effectieve oplossing voor toegangscontrole in IT- en OT-netwerken);

* geen uitdagingen als het gaat om verschillende endpoints, aangezien macmon NAC verschillende toegangsmethoden kan gebruiken die door de netwerkinfrastructuur worden geboden om verschillende endpoints veilig te integreren.

Belden biedt met deze combinatie state-of-the-art beveiliging, met behoud van bewezen industriële functies zoals vergaande betrouwbaarheid en hoge beschikbaarheid. De beproefde integratie van beide Belden-producten zorgt er voor dat de toegangsbeveiliging van industriële netwerken daar beschikbaar is waar dit het meest nodig is - in de productieomgeving.

Inloggen

Om een whitepaper te downloaden dien je ingelogd te zijn, dit kan middels bovenstaande button. Nog geen account? Klik hier om er een aan te maken