Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeksrapport ‘Informatiebeveiliging voor gemeenten’

Onderzoeksrapport ‘Informatiebeveiliging voor gemeenten’

Uit ons onderzoek blijkt dat maar liefst 42% van de gemeenten zich niet opgewassen voelt tegen cybercriminelen. Is dat een schrikbarend hoog percentage of getuigt dit van realisme? Ongeacht het antwoord, één ding is zeker: als het aankomt op informatieveiligheid is de tijd van vrijblijvendheid absoluut voorbij. Ook kunnen we stellen dat op dit gebied nog flink wat uitdagingen liggen. Het is hoog tijd om series werk te maken van informatieveiligheid. Ontdek in dit rapport de vijf belangrijkste stappen.

Solvinity, leverancier van beveiligde IT-diensten, en Quarant, onafhankelijk adviesbureau voor gemeenten, hebben de handen ineen geslagen en bij 30 gemeenten onderzocht hoe men kijkt naar de digitale weerbaarheid van hun organisatie. De bevindingen bieden inzicht in hoe gemeenten hun informatiebeveiliging beoordelen, de maatregelen en grootste risico’s, maar ook concrete adviezen om de beveiliging te versterken op het gebied van mens, techniek en organisatie. Bovendien vergelijken we de resultaten met eerdere onderzoeken onder 500 IT-verantwoordelijken, zodat u kunt zien waar gemeenten afwijken van het Nederlandse gemiddelde.

Dit rapport behandelt de belangrijkste aspecten van informatieveiligheid. We zoomen in op:

  • De menselijke factor, vaak nog de zwakste schakel
  • Techniek als vestingwal, en de implementatie van robuuste beveiligingsmaatregelen
  • De organisatie als controlekamer, met effectieve processen en protocollen
  • De 5 belangrijkste stappen naar een betere informatieveiligheid: praktische aanbevelingen die uw gemeente helpen om proactief te handelen in de strijd tegen cyberdreigingen.


Bescherm uw gemeente tegen cybercriminelen en verhoog uw digitale weerbaarheid met de inzichten en adviezen uit dit rapport. Neem vandaag nog de eerste stap en ontdek hoe u uw gemeente kunt beschermen tegen digitale bedreigingen.Inloggen

Om een whitepaper te downloaden dien je ingelogd te zijn, dit kan middels bovenstaande button. Nog geen account? Klik hier om er een aan te maken