Overslaan en naar de inhoud gaan

Whitepapers

Industriële netwerkbeveiliging verbeteren met Network Access Control

Industriële netwerkbeveiliging verbeteren met Network Access Control

Industriële netwerkbeveiliging verbeteren met Network Access Control

Bedrijven die industriële processen uitvoeren, staan voor nieuwe cyberbedreigingen die hun vitale netwerken in het vizier hebben. Vroeger waren deze netwerken afgesloten en moeilijk toegankelijk, maar nu zijn ze steeds vaker online en verbonden met andere delen van het bedrijf.

De uitdaging voor deze bedrijven is om de controle te behouden over apparaten in het netwerk en hun communicatie. Daarnaast zijn er problemen met de transparantie van het netwerk, de compatibiliteit tussen oude en nieuwe apparaten, en het voldoen aan beveiligingsstandaarden.

Daarom worden Network Access Control (NAC)-systemen essentieel in de beveiliging van deze netwerken. Een krachtige manier om dit te doen, is door gebruik te maken van Belden's macmon NAC en Hirschmann industriële Ethernet-switches.

macmon NAC regelt de toegang tot het netwerk, terwijl de Hirschmann-routers, switches en access points bekendstaan om hun kwaliteit en naadloze integratie met macmon NAC. Deze combinatie maakt effectieve netwerktoegangscontrole in de productieomgeving mogelijk.

Wat deze oplossing onderscheidt en gunstig maakt voor industriële klanten zijn onder andere:

Zichtbaarheid: Het identificeert apparaten en integreert ze naadloos in de netwerkinfrastructuur.
Geen afhankelijkheid van speciale technologieën: Het gebruikt IEEE 802.1X voor toegangscontrole in IT- en OT-netwerken.
Flexibele toegangsmethoden: Het integreert veilig verschillende endpoints via de netwerkinfrastructuur.

Deze combinatie van Belden-producten biedt geavanceerde beveiliging met behoud van industriële betrouwbaarheid en beschikbaarheid. De integratie zorgt ervoor dat netwerkbeveiliging beschikbaar is waar het het meest nodig is, namelijk in de productieomgeving.