Whitepapers

Hybride- en multicloud: de meest veelzijdige cloudoplossing

Hybride- en multicloud: de meest veelzijdige cloudoplossing

Hybride- en multicloud: de meest veelzijdige cloudoplossing

Toen public cloud-oplossingen voor het eerst opkwamen, werden ze gezien als het antwoord op alles wat traditionele on-premise niet was. Schaalbaar, flexibel en zelfs kostenbesparend. De bekendste hyperscalingplatforms van vandaag, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform, bieden grote voordelen ten opzichte van private cloud en on-premise oplossingen.
Bij die overgang naar de public cloud ontdekten veel organisaties dat het benutten van al die mogelijkheden geen gemakkelijke opgave was, vooral ten opzichte van oude gewoonten. Digitale transformatie vereist een verandering van IT-strategie├źn, het aannemen van extra experts in een schaarse markt, en data en informatie die niet iedereen gereed heeft.
De hybrid cloud is dan ook een perfecte combinatie van oud en nieuw. Maar wat maakt dit een goede combinatie in de huidige complexiteit van IT-infrastructuren?

In dit e-book leggen we het verschil uit tussen cloudarchitecturen, delen we een voorbeeld van multicloud in de praktijk en onderzoeken we de voordelen en uitdagingen van de meest veelzijdige cloud omgeving.