Whitepapers

Bied de uitdagingen van een gefragmenteerde multi-vendor IT-landschap het hoofd

Bied de uitdagingen van een gefragmenteerde multi-vendor IT-landschap het hoofd

Bied de uitdagingen van een gefragmenteerde multi-vendor IT-landschap het hoofd

Outsourcing binnen de IT is sinds jaar en dag gangbaar en staat daardoor al jaren op de agenda van menig CIO. De complexiteit ervan hebben zich snel ontwikkeld - vooral met de toename van multisourcing. De drijfveren voor het uitbesteden van IT aan meerdere leveranciers variëren van kostenprikkels tot het niet afhankelijk willen zijn van één leverancier. Een andere reden kan de gedachte zijn dat gespecialiseerde spelers zich blijven innoveren waardoor je voor elk specifieke toepassing de beste oplossing krijgt. Het gevolg hiervan is een IT-landschap met diverse leveranciers.


Hoewel uitbesteding kan helpen om een IT-landschap te vereenvoudigen en minder complex te maken is dit zelden het resultaat. Vooral wanneer je kijkt naar de ontwikkelingen op het gebied van cloud computing, agile werken en het automatiseren van het IT-beheer.


Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de uitbestede IT-diensten niet de business uitkomsten bieden waarvoor het contract is afgesloten. De redenen hiervoor zijn divers en  in deze whitepaper worden de uitdagingen met een multi-vendor IT landschap onderzocht en uitleg gegeven waarom een pragmatische benadering met SIAM uitkomst biedt.


Het in Engels geschreven whitepaper bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  1. Indications that it’s time for a stronger multi-sourcing approach
  2. The benefits of an integrated multi-vendor landscape 
  3. How to unlock these benefits with SIAM
  4. Assessing your multi-vendor management maturity
  5. 6 Key capabilities your team needs to survive (and thrive) in multi-sourcing
  6. Taking a hands-on, pragmatic approach to implementing SIAM

Na het lezen van deze whitepaper heb je handvatten om het eigen IT-landschap onder loep te nemen en te beoordelen of SIAM een geschikte multi-vendor strategie is voor jouw organisatie.