Overslaan en naar de inhoud gaan

Software helpt bij redigeren video

Bedenker van de softwarehulp Rodrigo Laiola Guimarães verdedigt zijn proefschrift ‘Socially-Aware Multimedia Authoring' op 28 januari 2014 aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Met de nieuwe techniek wordt het mogelijk om videobeelden van bijvoorbeeld een evenement met elkaar te combineren, zodat een aangenaam geheel ontstaat.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Niet meer op de plank laten liggen

Zo wordt voorkomen dat video's worden gemaakt en vervolgens nooit meer worden bekeken. De meeste mensen gebruiken vaak de videocamera van hun smartphone, maar de vele uren videomateriaal die ze opnemen worden nauwelijks teruggekeken. De video’s zijn ook meestal te lang, van matige kwaliteit, uit één standpunt genomen en zonder verhaalstructuur.

Te weinig kennis

De gemiddelde amateurfilmer heeft niet voldoende kennis om het videomateriaal om te vormen tot een film die het aankijken waard is. De software - MyVideos geheten - automatiseert dit proces en creëert een persoonlijke video door materiaal van verschillende amateurcamera’s van hetzelfde evenement te combineren. Deze video is afgestemd op de voorkeuren van de kijker en houdt rekening met de doelgroep en hun relatie met de afgebeelde personen.

Europees project

Het onderzoek is uitgevoerd als onderdeel van het project Together Anywhere, Together Anytime (TA2), gefinancierd door de Europese Unie. TA2 bestudeert de rol van technologie in het onderhouden van relaties tussen gezinnen, met name het delen van verhalen via digitale foto’s, video’s en de mogelijkheid hierop te reageren. Het proefschrift is te downloaden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in