Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijs voor cryptografen Radboud Universiteit en CWI

Ducas en Schwalbe kregen de prijs voor hun paper 'Post-Quantum Key Exchange - A New Hope', die zij samen met Erdem Alim van de Turkse Ege Universiteit en Thoma Pöppelmann van Infineon Technologies hebben geschreven. De prijs werd vorige week toegekend tijdens het 25e USENIX Security Symposium in de VS.
atoom
© Pixabay
Pixabay

In de paper beschrijven Ducas, Schwalbe en hun mede-auteurs het cryptosysteem NewHope.  Dit is ontworpen om aanvallen te weerstaan van toekomstige quantum computers. Tegen hun - verwachte - enorme rekenkracht zijn veel van de huidige protocollen niet bestand.  NewHope kan geintegreerd worden met bijvoorbeeld TLS en HTTPS, de twee beveiligingsprotocollen die webbrowsers gebruiken. 

De prijs is in 2014 ingesteld oor USENIX en Facebook en bestaat uit een beloning van 100.000 dollar. Facebook koos voor de oplossing NewHope omdat het team met dit systeem "de beveiligingsparameter met meer dan 100 procent liet stijgen, de communicatie overhead halveerde en de computationsnelheid in portable C-implementatie en bestaande CPU's van Intel significant liet toenemen. En dat alles terwijl het tegen aanvallen beschermde."

Het onderzoek is voor een deel betaald met een NWO-subsidie en een publiek-private samenwerking tussen CWI en NXP Semiconductors. 

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in