Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste robo-astronaut naar ISS

De robot - genaamd CIMON (Crew Interactive Mobile Companion) - is geen humanoïde robot, maar meer een voetbal met een afgeplat schermpje aan een zijkant.
CIMON
© DLR
DLR

De robot-austronaut is in opdracht van het Duitse space agency gebouwd door Airbus, meldt The Verge. Het doel is uit te vinden of en hoe dergelijke robots astronauten kunnen helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Voorafgaand aan de lancering is er al een uitgebreid testprogramma uitgevoerd. De bot is onder meer getraind op aarde met de Duitse astronaut Alexander Gerst. Gerst zit nu zelf ook in het International Space Station (ISS) en kan het testprogramma nu in de ruimte voortzetten. CIMON is speciaal getraind op de stemcommando's die Gerst geeft, maar de robot kan ook op andere stemmen reageren.

Uiteindelijk gaat CIMON maar drie uur aan het werk samen met de astronauten. Het is de bedoeling dat de robot kan helpen door op verzoek de procedures van complexe experimenten te verduidelijken met behulp van plaatjes en video's. De astronauten kunnen specifieke vragen stellen over de experimenten. De resultaten van de interactie worden gebruikt om nieuwere versies van de robot te ontwerpen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in