Overslaan en naar de inhoud gaan

Skype gaat terug naar zijn basis

Microsoft gooit het ontwerp en de functionaliteit van Skype weer op de schop. De lang geleden overgenomen app voor videocommunicatie en chat verliest zijn Highlights-functie waarmee Microsoft het wou opnemen tegen Snapchat. Terug naar de basisfunctionaliteit.
Skype op Android
© Microsoft
Microsoft

Impliciet erkent Microsoft dat het met de vorige Skype-vernieuwing zijn doel voorbij is geschoten. Designtopman Peter Skillman spreekt in zijn blogpost over de huidige herziening van Skype over toenemende complexiteit en het kritieke belang om (gebruiks)eenvoud te bewaken. "Het afgelopen jaar hebben we enkele designveranderingen verkend en van klanten te horen gekregen dat de sommige van onze kernscenario's overgecompliceerd hebben gemaakt", blogt de director of design, die naast chat-app Skype ook verantwoordelijk is voor mailclient Outlook.

Spraak, video en tekstberichtjes

De door hem genoemde kernscenario's voor gebruik betreffen het opzetten en voeren van gesprekken, middels spraak en/of video. Daarnaast bleek de Snapchat-geïnspireerde Highlights-functie niet aan te slaan bij gebruikers, geeft Skillman toe. "We moesten een stap terug nemen en simplificeren!" Hiervoor heeft Microsoft specifiek de feedback van gebruikers in overweging genomen.

De basisfunctionaliteit van spraak- en videogesprekken plus het versturen van chatboodschappen staat weer centraal. Het nieuwe, vereenvoudigde ontwerp debuteert nu in de nieuwste Skype-versie (8.29) die beschikbaar is voor Android, iOS, OS X (tegenwoordig macOS geheten), Linux, WIndows 7, 8 en 8.1.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in