Overslaan en naar de inhoud gaan

Open data maakt Rotterdamse haven transparant

Het Havenbedrijf Rotterdam en dienstverlener Clockwork hebben onlangs de eerste versie van de webapp Navigate onthult, die moet helpen het logistieke proces transparanter te maken.
Containerschepen
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Navigate helpt de optimale routes te bepalen tussen 550 havens wereldwijd en ruim 150 Europese inland-terminals. Het is volgens de makers de eerste keer dat in één toepassing de gegevens van zowel zee-, weg- als spoorvervoer zijn gecombineerd.

Dat was ook de lastigste klus in het traject, zegt Arjen Bultje, commercieel directeur van Clockwork. "De transportsector is een heel traditionele markt. Het is dan een hele stap om al die gegevens met elkaar te delen. Voor de verladers en expediteurs wordt het zo wel veel overzichtelijker."

De informatie was wel al beschikbaar, maar moest uit verschillende niet compatibele systemen worden gecombineerd. Het idee voor een applicatie die alle gegevens combineert, ontstond 1,5 jaar geleden. Beide partijen presenteerden het nieuwe gereedschap op de vakbeurs Transport Logistics halverwege mei.

Het gaat nu om een eerste versie, zegt Bultje. "We willen in korte tijd een reeks nieuwe versies uitbrengen waarin de suggesties voor verbeteringen van de gebruikers zijn verwerkt."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in