Overslaan en naar de inhoud gaan

'It’s smart me', zeker weten!

Schreef ik eerder over kinderen en hun smartphone, nu gaat het over mijzelf. Althans, dat laat ik u denken. Want ik gebruik inmiddels een prachtig nieuw stukje software. Of eigenlijk, meerdere stukjes software. Maar laat ik bij het begin beginnen.
Typende robot
© Shutterstock
Shutterstock

Het is namelijk een beetje druk. Werk, opleiding, beroepsorganisatie, soms zelf een gastcollege geven, en natuurlijk het thuisfront. Oh ja, en de sportschool, de sportclub van de kinderen, werken aan een goed doel en nog een artikel of column schrijven. Het lukt nog wel de mailbox bij te houden, maar soms zou ik weleens op twee plaatsen tegelijk willen zijn. En dat begint al aardig te lukken. Ik heb daarvoor namelijk een actieplan!

Ten eerste, actieve meditatie. Groene shakes, yoga, mindfullness en geleide meditaties helpen mij om te ontstressen. Zo kan ik met name de gehaaste en geagiteerde medemens in alle rust gadeslaan, en soms ook met empathie een steun in de rug geven, zonder dat ik mijzelf daar al te veel mee identificeer. Ik heb immers mijn eigen problemen! Over naar stap 2.

Het is de race van de mailbox, actiepunten en het slim indelen van je tijd.

Ten tweede, strak timemanagement. Elk mailtje maar één keer zien, secretaresses en bedrijfsbureau goed instrueren, en heel snel antwoorden en de actie of zelf direct uitvoeren of een ander weer aan zet brengen. En dat helpt, want anderen ervaren zelf ook druk, dus ik zorg dat de actie weer op iemand anders zijn bord komt! Het is de race van de mailbox, actiepunten en het slim indelen van je tijd. Maar, ook dat is nog niet genoeg. Over naar stap 3.

Ten derde, de inzet van techniek! Het kost alleen nog wel een lieve cent, maar dat zal op relatief korte termijn nog wel veranderen. Ik maak namelijk graag gebruik van wat over het algemeen DeepFake wordt genoemd. Een relatief simpel voorbeeld daarvan is de FakeApp, waarbij je een sprekende mond kunt inpassen in het gezicht van iemand anders. Net als met de FaceSwaps kun je daar op je smartphone hele leuke grapjes mee maken. Maar niet te veel, anders zijn stap 1 en stap 2 niet meer effectief genoeg. Gelukkig kun je met een beetje poetsen, een goede editor en wat extra techniek, veel meer.  

Inmiddels zijn er promotiefilmpjes, stukken van hoorcolleges en berichten naar collega’s voor die plekken waar ik zelf niet fysiek hoef te zijn. Door een combinatie van echte opnames aangevuld met DeepFake-opnames heb ik al snel meer mogelijkheden om informatie te delen. Sterker nog, ik heb inmiddels ghostwriters en ghostsprekers in dienst, die op basis van gesprekken met mij hun ‘eigen’ verhalen vertellen. De software om mijn stemgeluid te imiteren was er immers al, dus ik ben inmiddels overal. Wat een heerlijk – en rustig – gevoel geeft dat. Thuiswerken, voor mij dé sociale innovatie van deze eeuw.

De vraag is natuurlijk, hoe weet je nu of ik het ben of niet? Hoe weet je nu of deze tekst uit mijn brein komt? Tsja, dat weet ik eigenlijk zelf ook niet meer. Maar, mijn doel is voor nu bereikt. U leest deze column. En ik zit met een koud biertje op mijn miljoenenjacht in de Middellandse Zee en denk na over hoe ik de wereld met nog meer technologie een nog betere plek kan maken. Voor u, maar vooral voor mijzelf.

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (nummer 8, 2018). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan hier voor de inhoudsopgave.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in