Overslaan en naar de inhoud gaan

Google strenger op betaling in appstore

Na Apple trekt nu ook Google de regels strakker aan voor ontwikkelaars die apps via Google Play verkopen. Ook bij Google moet 30 procent commissie worden betaald per transactie. Die regel was er in theorie al lang, maar Google liet toe dat veel apps die domweg negeerden. Vooral grote partijen als Netflix en Spotify hebben deze regels al jaren met succes ontweken.
Google Play Store
© Google
Google

In het Android Developer Blog geeft Google nu aan dat het die regels voortaan wel streng zal handhaven. Wel krijgen de developers nog respijt tot 30 september 2021. Wie al een app in Google Play heeft waarin nog technische aanpassingen gedaan moeten worden voor integratie met ons betaalsysteem, kan daar een jaar tijd voor nemen. Google wijst er wel op dat ontwikkelaars altijd al verplicht waren het betaalsysteem van Google Play te gebruiken voor in-app-aankopen en daar een commissie over te betalen.

Fortnite

De actie van Google lijkt het gevolg van de problemen met Epic Games, de maker van Fortnite. Eerder deze maand verwijderden Apple en Google Fortnite uit de App Store omdat de maker, Epic Games, met een nieuw betaalsysteem was gekomen in het spel om verplichte afdrachten aan Apple en Google te omzeilen. 

In zijn voorwaarden staat nu ook een waarschuwing dat er een verandering aan zit te komen voor het ‘Payments Policy’ en dat elke app die nu een ander betaalsysteem gebruikt dan dat van Google dit moet verwijderen uit de app.

Google Play heeft naar schatting 2 miljard actieve gebruikers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in