Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruik Microsoft-browsers zakt steeds verder weg

Het gebruik van Internet Explorer en Edge samen daalde het afgelopen kwartaal 2,3 procentpunt naar een totaal van 28,4 procent.
browsers
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Daarmee boekte Microsoft het op een na grootste verlies aan browsergebruikers per maand voor dit jaar. In mei zakte het aandeel met 2,7 procent in. Dat blijkt uit cijfers op Netmarketshare.

Firefox herrijst

Er zijn meer opmerkelijke conclusies te trekken uit de statistieken van het bedrijf. Zo lijkt Firefox bezig met een opleving. Nadat maanden achter elkaar de voormalig Microsoft browser-gebruikers leken over te stappen op Chrome, zit nu Mozilla's Firefox al weer twee maanden op rij in de plus. Zowel in september als in oktober steeg het gebruik met zo'n 2 procentpunten om eind oktober uit te komen op 11,1 procent. Daarmee is het verlies aan gebruikers van vorig jaar al weer bijna rechtgetrokken.

Het groei in het marktaandeel van Google Chrome is er uit. De afgelopen maand tikte de browser er slechts 0,6 procentpunt bij, tot een totaal van 55 procent.

Computerworld berekende nog dat wanneer het verval van het gebruik van de Microsoft-browsers zo doorzet de combinatie van Internet Explorer en Edge in december al onder de 25 procent zakt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee