Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch-Nederlandse betaal-app haalt 605.000 euro op

De fintech-start-up Sign2Pay maakt het mogelijk om af te rekenen via een mobiel toestel. De consument hoeft ter verificatie enkel zijn handtekening te zetten op het scherm van zijn smartphone of tablet. De Sign2Pay-app zorgt er vervolgens voor dat het bedrag automatisch van de rekening gaat.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De toepassing analyseert met behulp van een speciaal algoritme honderden datapunten in één handtekening. Voor de verkopende partij zou dit een beveiligingsniveau moeten bieden dat gelijk staat aan biometrische authenticatie en dat vele malen veiliger is dan traditionele wachtwoorden of pincodes. Nog een voordeel: de technologie vereist geen extra apparaten zoals kaartlezers, vingerafdruklezers of andere toestellen. De app kan inmiddels betalingen afhandelen van meer dan 3.700 Europese banken in 18 landen.

Ook bruikbaar bij online webshop

Tijdens de Nederlandse 'Webwinkelvakdagen', die op woensdag 21 januari 2015 van start gaan in Utrecht, lanceert Sign2Pay een plug-in voor kleinere webshops. De plug-in zal compatibel zijn met webshop-software zoals Magento, WooCommerce en Prestashop. Eén en ander moet er voor zorgen dat ook kleinere online winkeliers bancaire betalingen via handtekeningen kunnen ontvangen.

Sign2Pay werd opgericht door de ondernemers Nicolas Mertens, Nick Lloyd en Tom Schouteden, en ontstond in de schoot van de Telenet Idealabs-accelerator in Antwerpen. Twee maanden geleden mocht het trio zijn toepassing demonstreren tijdens het prestigieuze TechCrunch Disrupt --event in Londen.

"We zagen reeds voor de officiële lancering dat investeerders zoals Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens interesse hadden in onze technologie en bereid bleken te investeren", vertelt oprichter Nicolas Mertens. "Op dat moment hadden ook instellingen zoals iMinds reeds hun duit in het zakje gedaan."

"Dankzij die financiële injectie kunnen wij ons salesteam nu verder uitbreiden en grotere M-commerce-spelers aan ons binden in Nederland en in België", klinkt het nog. "Een volgende stap moet een nieuwe financieringsronde worden, zodat we internationaal kunnen gaan en onze toepassing in de rest van Europa kunnen uitrollen."

Na twee maanden krijgt Sign2pay naar eigen zeggen één webwinkel per dag aan de lijn die geïnteresseerd is in de betaal-app. In totaal zou de toepassing al een duizendtal gebruikers tellen. Voor 2015 wordt het zaak om met enkele 'grote' integraties te komen en om enkele belangrijke klanten op de kop te kunnen tikken.

bron: Datanews

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in