Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple stopt met iPod nano en shuffle

Apple is gisteren gestopt met de verkoop van de iPod nano en de iPod shuffle. Dat meldt techwebsite The Verge.
de iPod nano 5.
© Matthieu Riegler/Wikimedia Commons
Matthieu Riegler/Wikimedia Commons

Zonder al teveel bombarie haalde Apple de websites van de iPod en de iPod shuffle gisteren offline. Een vertegenwoordiger van het bedrijf liet aan The Verge weten dat de iPod-lineup is versimpeld en dat alleen de iPod Touch nog beschikbaar is.

Als je nu zoekt naar de iPods op de website van Apple krijg je een dode link. Via de MediaMarkt en andere verkooppunten kun je nog wel aan een iPod nano of shuffle komen.

Het was een kwestie van tijd voor de mp3-speler het af zou leggen tegen de iPhones. In 2014 verdween de iPod Classic al. De iPod nano werd voor het laatst geüpdatet in 2012 en de iPod shuffle in 2010.

Klein formaat

Goed, dan nog even een nostalgische duikvlucht door de verschillende iPods: de allereerste nano was alleen beschikbaar in zwart en wit en tijdens de presentatie trekt Steve Jobs de mp3-speler uit het kleine zakje van zijn broekzak. Zo smal was de iPod nano. De iPod Classic, eerder al geïntroduceerd, was groter.

De tweede generatie kreeg verschillende kleuren en de derde generatie een groter scherm. De nano had ook een tijdje een camera maar leek in haar zesde generatie vooral op een iPod shuffle: nog kleiner maar in tegenstelling tot de shuffle wel met een schermpje.

Het laatste model leek qua vorm wat op de oude generaties nano’s, maar dan met een touchscreen. Het bleek echter te laat om het tij te keren – door de komst van smartphones en smartwatches was de iPod al irrelevant geworden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in