Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple maakt Europese apps duurder

De prijsverhoging geldt zowel voor de iOS App Store als de Mac App Store. Niet alleen apps die in de Europese Unie worden verkocht worden duurder, ook in Canada wordt een prijsverhoging doorgevoerd.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Ontwikkelaars kregen gisteren een e-mail waarin te lezen stond dat de prijzen in de volgende 36 uur zullen stijgen in de genoemde regio's. Dat meldt iCulture. In welke mate de prijzen precies zullen wijzigen is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat de goedkoopste apps niet langer 89 eurocent zullen kosten, maar voortaan minimaal 99 eurocent. Hoe zich dat vertaalt in de andere huidige prijsniveau's (1,79 euro, 1,99 euro, 2,69 euro, 3,59 euro, 4,49 euro, et cetera) is nog niet duidelijk.

Luxemburg-route geschrapt

Door wijzigingen in het Europese btw-stelsel moet Apple vanaf nu het btw-tarief in rekening brengen van het land waarin de consument woont, en niet meer van het land waar iTunes Europa is gevestigd, te weten Luxemburg. In Luxemburg gold een lager btw-tarief dan de 21 procent in Nederland.

Tegelijk verlaagt Apple de prijzen van apps in IJsland – waar de prijzen tot nu toe hoger lagen - en past het de tarieven in Rusland aan. Dit laatste heeft te maken met veranderende wisselkoersen. Rusland kampte de laatste tijd met een sterk dalende roebel.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in