Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse 'DDoS-samenwerking' krijgt internationaal vervolg

Het Nederlandse DDoS clearing house krijgt een internationaal vervolg. Dat meldt hoogleraar Internet Security aan de Universiteit Twente Aiko Pras. Italië gaat aan de slag met een pilot. De bedoeling is om een Europese samenwerking te realiseren.
Akamai overzicht traffic

Universiteit Twente bracht verschillende Nederlandse partijen waaronder banken en de Belastingdienst samen om gezamenlijk oefeningen te doen tegen Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen. In 2018 kreeg die samenwerking een vaste vorm met het anti-DDoS-initiatief.

Een groot aantal organisaties zoals KPN, SIDN, VNO-NCW, banken, Vodafone/Ziggo en de betaalvereniging zijn in werkgroepen aan de slag gegaan onder de noemer ‘DDoS clearing house’. Ze ontwikkelen een technische omgeving waar informatie over DDoS-aanvallen onderling kan worden uitgewisseld.  

Pilot

"De bedoeling is dat er via de EU uiteindelijk een Europese omgeving wordt opgericht", vertelt Pras aan AG Connect. "In Italië wordt er inmiddels -in navolging van Nederland- ook een pilot opgestart, onder leiding van Christian Hesselman." Uiteindelijk moet er een 'DDoS clearing house for Europe' ontstaan. 

Het project valt onder EU CONCORDIA, dat zich richt op samenwerking tussen diverse Europese landen op gebied van cybersecurity. Het bestrijden van DDoS-aanvallen is één van de speerpunten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in