Overslaan en naar de inhoud gaan

LastPass-alternatief Dashlane maakt zichzelf open source

Na de hack bij LastPass plus een kwetsbaarheid in KeePass kunnen gebruikers op zoek zijn naar veiliger lijkende alternatieven. Wachtwoordmanager Dashlane speelt daar op in door zijn broncode nu openbaar te maken als open source.
GitHub mascotte
© GitHub
GitHub

Dashlane, dat beschikbaar is op abonnementsbasis, zegt hiermee transparantie en inzichtelijkheid te brengen. De passwordmanager is ook een digitale portemonnee voor virtuele valuta. De broncode voor die software is nu beschikbaar op Microsofts ontwikkelplatform GitHub.

Hopen op externe bijdragen

Het gaat om de softwarecode voor de mobiele apps van Dashlane; voor Google's Android en Apple's iOS. Naast het bieden van een blik op de broncode hoopt de app-maker ook dat externe ontwikkelaars gaan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze security-app. "We geloven ook in een meer open digitale wereld waarin developers makkelijk kunnen deelnemen en waarin ze met elkaar kunnen connecten", aldus Dashlane in de aankondiging.

De broncode voor de smartphone-app is beschikbaar onder de opensourcelicentie Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0. Dashlane wil de Android- en iOS-codesets elk kwartaal bijwerken, maar mogelijk wordt dat op termijn vaker gedaan. Het tempo is afhankelijk van de verbetering van interne processen voor software-ontwikkeling.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in