Overslaan en naar de inhoud gaan

IoT krijgt veiligheidslabel van VS

Het gebrek aan cybersecurity voor IoT (Internet-of-Things) is ook voor de Amerikaanse overheid een punt van zorg. De regering van president Joe Biden presenteert nu een nieuw IT-beveiligingslabel voor slimme apparaten. Daar zitten echter wel een paar haken en ogen aan.
IoT Security
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Het nu onthulde US Cyber Trust Mark is een keurmerk dat aangeeft of een IoT-device voldoet aan bepaalde securitystandaarden. Het gaat daarbij om standaarden die zijn opgesteld door het National Institute of Standards and Technology (NIST), specifiek voor IoT-consumentenproducten.

Ook buiten smart homes

Het Amerikaanse overheidsprogramma voor dit cybersecuritylabel moet een breed bereik aan apparaten bestrijken: van connected koelkasten tot slimme televisies en smart klimaatbeheersystemen. De ambitie gaat echter verder dan alleen smart homes, gezien het feit dat de aankondiging door toezichthouder FCC (Federal Communications Commission) ook gewag maakt van fitnesstrackers, meldt The Verge.

Praktisch probleem voor dit nieuwe, Amerikaanse IoT-keurmerk is nog wel dat het een vrijwillig programma is voor makers en leveranciers van slimme apparaten. Diverse bedrijven hebben al wel hun steun uitgesproken, waaronder Google, Samsung, Logitech, Amazon, Best Buy en de Connectivity Standards Alliance. Het securitylabel is naar verwachting vanaf volgend jaar van toepassing in de Verenigde Staten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in