Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitaal woordenboek moet cybersecurity begrijpelijk maken

Een speciaal cybersecurity-woordenboek met meer dan zeshonderd woorden moet cybersecurity beter begrijpelijk maken. Het woordenboek is een publiek-private samenwerking en is nu gratis te downloaden.
© Cybersecurity Alliantie
Cybersecurity Alliantie

Doel van het woordenboek is het vakjargon uitleggen aan organisaties die met cybersecurity te maken hebben, maar nog niet (goed) weten wat termen als Access Control List (ACL), ISO of keylogger betekenen. Op cybersecurityconferentie One Conference is het eerste woordenboek symbolisch overhandigd aan Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid. 

Meer dan 60 deelnemende partijen

Het woordenboek is een initiatief van de stichting Cyberveilig Nederland met hulp van de Cybersecurity Alliantie. Er hebben ruim zestig organisaties, bedrijven en overheidsinstellingen meegewerkt aan de totstandkoming van het woordenboek. Het gaat onder meer om de AIVD, de politie, Knowbe4 en Microsoft. Volgens het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is dit woordenboek een 'mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking voor een digitaal weerbaar Nederland.' Partijen die zich hebben aangesloten bij de Cybersecurity Alliantie voeren naar eigen zeggen 'concrete, kortlopende projecten uit' op het gebied van cyber. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in