Overslaan en naar de inhoud gaan

Martin Wörsdörfer is de IT-politicus van het jaar 2017

VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer is uitgeroepen tot IT-Politicus van het Jaar 2017. In een verkiezing onder toonaangevende IT-bedrijven en IT’ers kreeg Wörsdörfer het overgrote deel van de stemmen. De verkiezing is georganiseerd door AG Connect, het vakplatform voor IT’ers in Nederland.
Martin Wörsdörfer en Rian van Heur
© De Beeldredaktie / Phil Nijhuis
De Beeldredaktie / Phil Nijhuis

Martin Wörsdörfer is sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD en verantwoordelijk voor onder meer digitalistering. Wörsdörfer wordt vooral geprezen omdat hij zich verdiept in IT-thema’s en om advies durft te vragen. Enkele citaten van de stemmers: "Hij gaat voorbij de dogma’s en wil zo veel als mogelijk ruimte bieden aan nieuwe initiatieven." Hij is van de politici het "meest nieuwsgierig op het gebied van digitalisering en staat open in debat."

Sinds 2008 was Wörsdörfer lid en later fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Den Haag. Zijn laatste baan was die van specialist vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst. Hij maakte in maart 2017 zijn entree in de Tweede Kamer voor de VVD. Digitalisering is een onderdeel van zijn portefeuille economische zaken (mededinging, consumenten, marktordening, midden- en kleinbedrijf, digitalisering).

Kansen die digitalisering biedt

De politicus van het jaar is bijzonder blij met zijn uitverkiezing en noemt het "een grote eer". "Het is fascinerend – de kansen op groei die digitalisering biedt. Nederland staat in een erg goede positie op dit gebied. Dat biedt kansen en die moeten we ook echt pakken. En we moeten er voor zorgen dat het MKB die kansen ook pakt."

AG Connect vroeg de markt wie in 2017 het meest heeft betekend voor ICT in Nederland. Daaruit kwam een shortlist van de volgende vijf kandidaten: Kees Verhoeven (D66), Marietje Schaake (D66), Martin Wörsdörfer (VVD), Alexander Rinnooy Kan (D66) en Tom van der Lee (GroenLinks). Daarna werd Wörsdörfer door IT’ers gekozen als de IT-politicus van het jaar 2017. Kees Verhoeven werd vorig jaar gekozen tot IT-politicus van het jaar 2016.

AG Connect is onderdeel van Sijthoff Media Groep. Het bedrijf is marktleider in vier clusters: overheid (Binnenlands Bestuur), IT (AG Connect), marcom (Adfo Groep) en kinderen/jongeren (Young and Connected met Kidsweek en 7Days). AG Connect heeft een breed kwalitatief bereik onder IT'ers. Het magazine heeft een oplage van 10.000 exemplaren. Gecombineerd met online bereikt AG Connect 85.000 IT'ers in Nederland.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in