Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT-uitgaven overheden stijgen flink, om burgers beter te bedienen

Het moderniseren van oude systemen en het verbeteren van de toegankelijkheid zullen zorgen voor de belangrijkste ict-uitgaven in 2023, voorspelt Gartner. Het Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau verwacht dat de wereldwijde ict-uitgaven zullen stijgen met 6,8 procent.
salaris
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

De voorspelling is dat er volgend jaar in totaal 588,9 miljard dollar zal worden uitgegeven. Overheden zijn bezig met het vernieuwen van ‘legacy’, oftewel verouderde computersystemen, en met investeren in initiatieven om de toegang te verbeteren. "Kiezers eisen steeds meer ervaringen die gelijkwaardig zijn aan de online interacties met klantenservices in de private sector", legt directeur-analist Daniel Snyder van Gartner uit.

Onnodige frictie

Het gaat om een ‘total experience’, wat volgens Gartner niet alleen op de behoeften van de bezoekers inspeelt, maar ook op die van de werknemers. Het helpt bij het verbeteren van digitale vaardigheden en digitale geletterdheid. Hier geen strategie voor ontwikkelen zorgt volgens het onderzoeksbureau voor onnodige frictie.

Het snelst groeiende segment van de uitgaven zal volgens het onderzoeksbureau de software zijn. Niet in alle segmenten zullen de uitgaven stijgen: de verwachting is dat de uitgaven aan apparaten zullen dalen omdat de eindgebruikers de levensduur zullen oprekken. Wat betreft innovatie liggen de prioriteiten bij het migreren naar de cloud, het moderniseren van applicaties en het versterken van netwerkbeveiliging.

Dit artikel verscheen eerder bij Binnenlands Bestuur, zustertitel van AG Connect.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in