Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale fotografen opgelet: Google Nik nu gratis

Voor de Nik Collection moest tot nog toe een bedrag van 149 dollar worden neergelegd. Dat was al een koopje ten opzichte van de prijs die de maker er voor vroeg: 499,95 dollar. Google kocht het bedrijf Nik Software in 2012 voor een onbekend bedrag. De prijs van het gereedschap ging gelijk omlaag.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Google wilde de software vooral intern gebruiken om de mogelijkheden van Snapseed te verbeteren. Dit is het gereedschap waarmee Google concurreert met de fotobewerking die onderdeel is van Facebook en Instagram. Google kondigde nu aan in een Google Plus posting dat het gereedschap voortaan gratis te gebruiken is.

De Nik Collection bestaat uit een set van zeven plug-ins: Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro, and Dfine. De plugins werken in combinatie met de fotobewerkingsprogramma's Adobe Photoshop, Adobe Lightroom en Apples Aperture. Ze verbeteren de eigenschappen van deze programma's wat betreft verscherpen, kleurbalans en effecten die voorheen met analoge fotografie alleen door specialisten in de donkere kamer konden worden bereikt.

Google belooft dat wie de Nik Collection sinds begin 2016 heeft aangeschaft voor een bedrag van 149 dollar, dit geld terug krijgt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee